Esztergom és történelem

Különleges rendezvényre készülhetnek a képregényrajongók. Néhány nap és megkezdődik az első Magyar Történelmi Képregénytalálkozó. Az Esztergomi Történelmi Napok rendezvénysorozatba illeszkedő kezdeményezés augusztus 18-án és 19-én várja az érdeklődőket. 

Kép forrása

A Képregénytalálkozón egyebek mellet képregénykiállítás nyílik a Vármúzeum Nagytermében Fazekas Attila, Farkas Lajos, Lanczinger Mátyás és Németh Levente alkotásaiból. A találkozón bemutatkoznak a magyar történelmi képregények szerzői és rajzoló is, de aki kedvet kap az alkotáshoz, az Németh Levente segítségével maga is megpróbálkozhat a képregényrajzolással. Természetesen lesz képregényvásár, olvasósarok, lesznek beszélgetések, író-olvasó találkozók, dedikálások is. Mások mellett a nagysikerű Hunyadi-regénysorozat szerzője, Bán Mór is dedikál.
A Találkozóra jelenik meg a Képregény Kedvelők Klubja kiadásában a Korcsmáros Pál-díjas Kiss Ferenc összes Attila tematikában megírt képregénye. A negyven oldalas kiadványban szerepelnek olyan sikertörténetek, mint az Attila, a hunok csillaga, a Keve halála, az Attila, a világ ura és az Attila kardjának igaz története című képregény.
Érdemes elmondani azt is, hogy az Esztergomi Történelmi Napok a képregényes rendezvényen túl is változatos programokat kínál: hagyományőrző csapatok, vásározók, kézművesek, koncertek és neves színészek elevenítik majd fel államalapító királyunk korát. Augusztus 18-án a Szent István győzelmi menethez lehet majd csatlakozni, 19-én pedig a Várszínház társulatának előadása eleveníti föl Szent István koronázását.
A részletes programról a rendezvény közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.
A kétnapos fesztivál programjai és a képregénytalálkozó is ingyenes.