Sitting With Jane!

MEGJELENT: 2018. augusztus 14. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Annak idején szinte szenzáció számba ment – a Könyvkultúra Magazin is írt róla –, hogy Jane Austen halálának kétszázadik évfordulója alkalmából Austen-fontot hoztak forgalomba Angliában. Most újabb, szellemes akció kapcsolódik az írónőhöz. 

Kép forrása

Ugyancsak az Austen ’200 egészen pontosan a Sitting With Jane! projekt keretében, azaz az írónő halálára emlékezvén ez alkalommal Austen témájú padokat helyeztek el szerte Nagy-Britanniában.
Az alkotásokat Jenny Leonard, Michelle Heron, Dominique Evans, Mik Richardson és Jonathan Chapman készítették. Mindegyik pad kötődik valamilyen módon Austenhoz, bár ez nem mindig felismerhető első ránézésre. Austen idézetek, Austen könyveinek illusztrációi, korának jellegzetes jelenetei, zsánerei jelennek meg az alkalmi ülőalkalmatosságokon, amelyek – stílusosan – nyitott könyvet formáznak.
Érdemes megjegyezni, hogy a romantikus írónő nem azért népszerű, mert könyveit a mai napig lelkesen olvassák. A késői rajongás egy rendkívül sikeres filmsorozatnak köszönhető, amely a Büszkeség és balitélet című regényét vitte képernyőre, kiváló rendezéssel és még kiválóbb szereposztással. Megosztás

Egypercesek

Pénteken adják át a jutalmakat

Pénteken adják át a jutalmakat

Tasnádi István, Hajdu Szabolcs és Závada Péter Szép Ernő-díjas

Mesék a magyar tájakról

A kötetek gyermekeknek szóló útikönyveként is használhatók

Egyetemre jár a nyugdíjas írónő

„Annyi mindent akartam itt tanulni, irodalmat, történelmet, politikai tudományt, zenét!”

Cigányok útjai

A cigányság történetének atlasza – Térképezett roma történelem

Finomra hangolt fityiszmutogatás

Tanulságos sztori, melynek a mában is léteznek permutációi