Homályos jövőben vöröslik a Hold

MEGJELENT: 2018. július 12. | SZERZŐ: Vape

Vörös Hold a címe Kim Stanley Robinson legújabb, még készülőfélben lévő sci-fi regényének, amely a világpremierrel egy időben jelenik meg Magyarországon is. Még azért várni kell a kötetre, a kiadó azonban elárult egy-két részletet.

Kép forrása

Víz alá kerül New York, azonban ez mégsem jelenti a világvégét a Nagy Almában élőknek. Kicsit – nagyon – átalakul az életük. Kim Stanley Robinson legújabb sci-fi regényében egy épület lakóinak szemén keresztül mutatja meg az ember lényét is érintő változást – ajánlottuk még tavaly újdonságként a hatvanhat éves amerikai szerző New York 2140 című kötetét. Mindazt megelőzően pedig az Aurora című regényét is bemutattuk, melyről kissé ugyan egyből a 2001. Űrodusszeia jut eszünkbe, ám Robinson mégis számos egyedi fordulattal teszi izgalmas tudományos-fantasztikus történetté a civilizáció megmentéséről, megmeneküléséről szóló vízióját.
Két világsikert elérő kötete után pedig idén érkezik egy újabb történet, Robinson persze ezúttal sem rugaszkodik el a műfajtól és továbbra is a hard sci-fi mezsgyéjén marad. A kiadó szerint az amerikai író Vörös Hold című könyve ráadásul majd a világpremierrel egy időben kerül a magyar könyvesboltokban. Igaz addig még várnunk kell, hiszen ennek céldátuma október 23. 
Már azonban kaptunk némi ízelítőt a történetből, amely a korábbi munkái, illetve a nagyon rövid ajánló alapján is lefogadjuk, hogy igazán robinsonos lesz.
A 2312, az Aurora és a New York 2140 szerzője természetesen ismét a világűr felfedezéséről és politikai forradalmakról ír. A történet a közeljövőben játszódik, nagyjából ugyanis harminc évvel járunk a jövőben. Ekkora az emberiség már meghódította a Holdat. A kiadó többet nem árult el a sztoriról, mivel eddig csak a fordító olvasta a szöveget. Információk szerint az viszont biztosnak tűnik, hogy három főszereplője van a történetnek, és a Holdon jelentős a kínai befolyás. Természetesen, amint többet megtudunk Robinson érkező, legújabb könyvéről, azt megosztjuk olvasóinkkal.

Megosztás