Csobbanj és tekerj a könyvtárban!

„A strandra mentem. Keress a könyvtárban!” – ezzel a jelmondattal nyitott meg a strandkönyvtár az Egri Termálfürdő területén 2013 júliusában. A kezdeményezéssel az egri könyvtárosok lehetőséget kívántak biztosítani arra, hogy a megszokottól eltérő helyszínen is mindenki találhasson friss olvasnivalót. 

Kép forrása

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár egyre több helyen bukkan fel szezonális szolgáltatásaival, hogy a városban élők, és az idelátogató turisták is belelapozhassanak a könyvkínálatba. Így az Egri Termálfürdőben látogatható strandkönyvtár mellett elindul Egerben a Parkkönyvtárnak nevezett program is. Ennek keretében az Érsekkert központi játszóterén hétköznaponként 10.00 és 12.00 óra között bukkan fel egy könyves tricikli, megrakva elsősorban gyermek és ifjúsági könyvekkel, júniustól augusztus végéig az időjárás függvényében. 
Fontos, hogy a gyerekek, és szülők a könyvtár falain kívül is találkozzanak a könyvekkel, az olvasás, lapozgatás élményével ebben a hangulatos környezetben, hogy utána a könyvtár falai közt is folytatódhasson az olvasás, a könyv és a könyvtár felfedezése. Mivel a Strandfürdő és az Érsekkert is a város központjában helyezkedik el, a könyvtárak jövet-menet útba esnek, ideális színteréül szolgálnak a közösségi létnek, találkozásoknak, beszélgetésnek, játéknak.
Mind a két szolgáltatás évről- évre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a nyári időszakban hol máshol lehet igazán hódolni az olvasás szenvedélyének, mint a vízparton, vagy a fák hűs árnyékában.
A strandkönyvtár a nyári hónapokban hétfőtől szombatig 10 órától 18 óráig, vasárnap 10 órától 16 óráig várja a látogatókat 2018. augusztus 31-ig.

Kép forrása