Csipkerózsika a sötétben

MEGJELENT: 2018. július 13. | SZERZŐ: László T. András

Egy patkány okozta rövidzárlat miatt teljes sötétségbe borult szerda este az Adelaide-i Fesztiválközpont, két táncprodukciót, köztük a Csipkerózsika című balett utolsó előadását is félbeszakítva. 

Kép forrása

A patkány a szakemberek szerint egy tizenegyezer voltos nagyfeszültségű vezetékben tett kárt, miután bemászott egy trafóházba és ott rövidzárlatot okozott. A szerelőknek két óra alatt sikerült csak elhárítaniuk a hibát, amely számos üzletet és egy konferenciaközpontot is érintett - írta a The Advertiser című helyi lap online kiadása.
Az Adelaide-i Fesztiválközpont mintegy kétezer fős közönsége először azt hitte, hogy a teljes sötétség az előadás része. Miután közölték, hogy az áramszünet miatt félbe kell hagyni az előadást, a nézők telefonok és zseblámpák fényénél tapsolták meg a táncosokat, majd elhagyták az épületet.
A The Beginning of Nature című előadásból már csak kilenc perc volt hátra, a Csipkerózsikából azonban az utolsó felvonás így elmaradt.
A szervezők elnézést kértek a malőrért, és mivel ez volt az utolsó Csipkerózsika-előadás, felajánlották, hogy visszatérítik a jegyek árát és megajándékozzák a nézőket egy a produkcióról készülő felvétellel.
A patkány további sorsáról nem szól a fáma.
Ami pedig a félbeszakadt előadásokat illeti, többnyire egy-egy színész rosszulléte miatt nem tudják folytatni az előadásokat. Nem éppen ez történt két éve: ugyanis megdöbbentő jelenet tanúi lehettek a nézők a Bethlen Téri Színház Antigoné-előadása közben. 
Egressy G. Tamás rendező, a független Spirita Társulat vezetője így számolt be az eseményekről: „Március 31-én játszottuk az Antigoné 016 című előadásunkat, ám félbe kellett szakítanunk azt: az Antigoné megkorbácsoltatását bemutató, meglehetősen elemelt színpadi nyelvet alkalmazó jelenet közepén az egyik néző felugrott az első sorból, és az Őrt játszó Kocsis Fülöp Somára, a Társulat egyik állandó színészére vetette magát. Lefogta, megpróbálta ellökni, miközben fenyegetőzött, és ezt hajtogatta: 'Nem bánthatod tovább!', majd – amikor megpróbáltam közbelépni – felém fordulva azt hörögte: 'Te egy diktátor vagy? Megöllek!”Megosztás