Újra az időutazó kezében a jövő

Az Időostom című történettel folytatódik Wesley Chu Időrabló duológiája. A sztori időutazó főhőse a jelen fogságában és a múlt kísérteteitől üldözve veszi kezébe a jövő irányítását.

Kép forrása

Időrabló című könyvével mutatkozott be a magyar olvasók között Wesley Chu, aki a sci-fi műfajban kezdte meg üstökösi pályáját. Még ugyan világszinten nem ragyog a csillaga, de egyre több nyelven olvashatók kötetei – írtuk tavaly első kötetének magyar megjelenése előtt. Nos, azóta az a bizonyos üstökös már pályára állt, hiszen rengeteg rajongója van a tajvani születésű tollforgató kung-fu mesternek. Sőt a szakma is elismeri: mint az elismert pályatárs, Robert Jackson Bennett, a Pengék városa, a Lépcsők városa, a Csodák városa írója kifejtette: „a könyv klasszikus témájával és eredeti ötleteivel méltó módon tiszteleg az űroperák előtt. Sőt egyszerűen egy lebilincselő, feszes tempójú, rendkívül élvezetes történet”.
Ezt pedig az Időrabló című duológia második részétől is várhatjuk, ami hamarosan a magyar könyvesboltokba is kerül. A történet alapja az első részben megismert „univerzumunk”. A Föld a 25. században egy mérgező, elhagyatott világ, lakossága a túlélés érdekében a külső Naprendszerbe menekült, ahol gyengén, halálra ítélve tengődik idegen bolygókon és azok holdjai közt. Az emberiség fennmaradásának kulcsa pedig továbbra is az időutazás.
Mivel a Föld ekkora már csak egy gyéren lakott pusztaság, így tökéletes menedék a hatóságok elől szökésben lévő egykori kronotrop számára.
A főhős ezúttal is James Griffin-Mars, aki természetesen saját kezébe veszi a jövő irányítását a jelen fogságában és a múlt kísérteteitől üldözve. Jamesnek azonban ebben szövetségesei segítenek. Azok a tudósok, akiket a korábbi évszázadokból mentett ki. Elise Kim, aki hisz benne, hogy megmentheti a Földet, ha kap rá elég időt. Grace Priestly, az időutazás feltalálója. Levin, James mestere és korábbi üldözője, aki mostanra maga is kegyvesztett lett. Mellettük pedig az elfrethek, egy leigázott emberi törzs, akik elkeseredetten hisznek abban, hogy James és barátai meggyógyíthatják haldokló otthonukat.
Természetesen James ellenségei sem tétlenkednek. A kapzsi nagyvállalatok által irányított, tudatlanságba taszított Naprendszer teljes hadereje készenlétben áll, miközben várják James következő lépését. Kuo, a végsőkig elszánt és kegyetlen biztonsági főnök pedig lándzsára akarja tűzni James fejét, és szándéka elérésében semmi sem állíthatja meg…