Huszonöt éves alkotókat keresnek

MEGJELENT: 2018. június 11. | SZERZŐ: László T. András

Még véget sem ért az ünnepi könyvhét, máris készülhetünk a következő nagyszabású kulturális fesztiválra. A 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozattal ünnepli ugyanis alapításának huszonötödik évfordulóját szeptember 23. és október 17. között a Nemzeti Kulturális Alap. Az évforduló keretében egy kiállítást és gálaestet is rendeznek, amelyre a huszonötödik életévüket idén vagy jövőre betöltő alkotók jelentkezését várják.

Kép forrása

Az eltelt negyedszázad alatt az NKA a kulturális élet valamennyi területén kiemelkedő szereplővé vált, legyen szó könyvkiadásról, színházról, táncról, képzőművészetről, zenéről, szépirodalomról, fotóról, vagy épp építészetről, örökségvédelemről, közművelődésről. Kollégiumait és bizottságát a magyar kulturális élet meghatározó szereplői és jelentős alkotói képviselik – olvasható a pályázatokat kiíró Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. közleményében.
A huszonöt napos gigafesztivál kiemelt eseménye lesz az a kiállítás, amelyre a huszonötödik életévüket 2018-ban vagy 2019-ben betöltő képző- és iparművészek jelentkezését várják szakmai önéletrajzzal, motivációs levéllel és portfólióval június 30-ig. A szeptember 24-én nyíló kiállítás a Budapesti Közlekedési Központ menetrendszerinti, a Művészetek Palotájánál állomásozó hajóján lesz majd látható.  
Ezen kívül huszonötödik életévüket idén vagy jövőre betöltő alkotók, egyéni vagy csoportos előadók jelentkezését is várják szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel annak a gálaestnek a műsorába, amely október 17-én, a Várkert Bazárban zárja a le a sorozatot. A fellépők személyéről egy erre a célra létrehívott művészeti tanács dönt, velük egyeztetve alakul majd ki a műsor tartalma és tematikája. 
Mindkét felhívásra június 30-ig várják a jelentkezéseket a 25ev@alkotomuveszet.hu e-mail címen.
Megosztás