Modern külsővel a klasszikus Titokzatos folyó

Új kiadásban érkezik a bestsellerszerző Dennis Lehane Titokzatos folyó című kötete. A mára klasszikussá vált regény könyvként és filmváltozatként is óriási sikert ért el, most pedig megújult külsővel kerül a könyvesboltok polcaira.

Kép forrása

Érkezik a Viharsziget és a Hideg nyomon díjnyertes könyvek szerzőjének újabb kötete a magyar könyvesboltokba. A Dennis Lehane rajongók ezúttal a húszas és harmincas évek bostoni gengsztervilágába csöppenhetek bele Az éjszaka törvénye című regénnyel – ajánlottuk korábban a New York Times bestsellerszerzőjének legutóbbi kötetét. Most azonban egy igazi sikerkötete érkezik új kiadásban. 
A Viharsziget szerzőjének Titokzatos folyó című klasszikusa új megjelenéssel kerül az olvasók elé hamarosan. A történet már nem ismeretlen a könyvfogatók és mozilátogatók számára.
Utóbbiak ugyanis Clint Eastwood feldolgozásában már tizenöt évvel ezelőtt láthatták a filmet. A színész-, rendezőlegenda egy igazán felejthetetlen mozit készített 2003-ban a könyvből. Az alapművet és a filmet is igencsak elismerte a szakma, amit jól példáz az is, hogy a két főszereplő, Sean Penn és Tim Robbins is Oscar-díjat kapott kiváló alakításukért.
Dennis Lehane mára kultikussá vált regénye három, Boston egyik munkások lakta részében felnőtt férfi barátságáról szól. A három főszereplővel még gyerekkorukban egy rendkívül meghatározó dolog történt. Olyan, ami mindhármuk életét gyökeresen megváltoztatta, sőt ráadásul még akkor is kísérti őket, amikor egyikőjük lányát brutálisan meggyilkolják. A történet cselekménye sodróan folyik egészen az elkerülhetetlen és tragikus végkifejlet felé. A főszereplők közben külön-külön próbálnak megbirkózni belső démonaikkal. 
A kötetben Lehane kiválósága nemcsak a hibátlan nyomozati eljárás leírásában rejlik a kiadó szerint, hanem abban is, ahogy megindítóan és mégis felesleges szentimentalizmus nélkül tárja elénk a három férfi fájdalmas történetét egy olyan városnegyedben, amely hozzájuk hasonlóan jobb sorsot érdemelt volna.