Igazat beszél a hazugság-szakértő?

MEGJELENT: 2018. május 15. | SZERZŐ: Oxi

Pamela Meyer könyve olyan, mint egy mese, melyben egy varázserővel bíró személy szinte bárkiről megmondja, hogy mikor hazudik. Pedig ez nem mese, a szerző hitelesített csalásvizsgáló, akit egy helyen úgy jellemeztek: „a nemzet legismertebb hazugság-szakértője”. Több, hasonló témájú könyve után most a hangzatos Verj át, ha tudsz! cíművel hirdeti, amit mi magyarok úgy fogalmazunk: a hazug embert hamarabb utolérni, mint a sánta kutyát.
    
Kép forrása

Pamela Meyer nem kevesebbet állít, hogy hasonlóan a testbeszéd tudományához, egy egész módszer, szisztéma áll rendelkezésre a hazugságok viszonylag gyors és hatékony leleplezésére. Az esetleges szkeptikusoknak, akik vitatják ezt, azoknak tulajdonképpen nem is kell mást mondani, mint azt, hogy Meyer a birtokában lévő tudást saját vállalkozásba is realizálta, s mára az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb hazugság-szakértő specialistája, aki után kapkodnak a nagyvállalatok, politikusok. Képzelhetjük, micsoda forgalom lehet Pamela irodájában! 
A Verj át, ha tudsz! című kötet, ha lehet mondani, a szerző előző kiadványainál áttekinthetőbben, fogyaszthatóbban osztja meg azokat a tapasztalatokat, melyek a hazugságvizsgálatok során összegyűltek. A kötetben megtaláljuk a különböző gyakorlatok, technikák, elemzések egész tárházát, annak a módszernek az elemeit, melynek alapján közel száz százalékban megállapítható egy szimpla beszélgetést követően, hogy az adott illető mennyit, hogyan és miért hazudott. A kiindulópont persze az, hogy maga az emberi természet, a mindennapi emberi kommunikáció egyik alapeleme a hazugság, mely lehet kis füllentés és orbitális átverés is. Meyer mind a vállalati, mind pedig a politikai életben folyó kommunikációra kihegyezve hoz számtalan példát a hazugságokra, mutatja be módszerén keresztül a hazugságok által emberre kifejtett hatást.  A rendkívül izgalmas esetleírások mellett a kötet révén bepillantást kapunk a lélektan, a lélekelemzés mélységeiben vagyis az emberi való tudatos és tudatalatti szférájának jellegzetesen lemeztelenítő világába.  Megosztás