Egy örökség méltó megőrzése

MEGJELENT: 2018. május 23. | SZERZŐ: Rácz

Immár nyilvánosan is elérhető az Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának László Gyula Digitális Archívuma. A szakkönyvtár több mint tízezer oldallal várja a régészet, történettudomány iránt érdeklődő közönséget. 

Kép forrása

Katona Csaba történész, az MTA BTK kommunikációs referensének közleménye szerint „László Gyula (1910–98) régész, képzőművész, a 20. századi magyar tudományos és kulturális élet ikonikus alakja. Hagyatékán keresztül betekintést nyerhetünk a korszak régészeti kutatásába, egyetemi oktatásába és szellemi életének egészébe. Örökségének méltó megőrzésére és ápolására a László család és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont képviselői 2015. május 19-én együttműködési szerződést írtak alá a kiemelkedő művész–tudós szerteágazó kapcsolatrendszert tükröző kéziratos hagyatékának digitalizálásáról és szakkönyvtárának elektronikus leltárba vételéről.
Tiszteletünk és megbecsülésünk jegyében nyilvánosságra bocsájtjuk az archívum fennállásának első három évében digitalizált dokumentumok egy részét, azt a több mint tízezer oldalt, amely reményeink szerint a továbbiakban még folyamatosan bővülni fog, és sok örömöt fog okozni nemcsak a nagyközönségnek, hanem kutatástörténeti érdekességeivel muníciót ad több tudományterület és művészeti ág szakembereinek is.” 
Megosztás