Maigret és a pikárdiai gyilkosságok

MEGJELENT: 2018. április 16. | SZERZŐ: Vape

Maigret felügyelő sem igen megy „nyugdíjba”, hamarosan ugyanis újabb ügyben nyomoz. A világhírű detektívnek ezúttal a Maigret és a pikárdiai gyilkosságok című regényben kell megtalálnia a gyilkost.

Kép forrása

Az önéletrajzi ihletésű, valós eseményeken alapul Maigret és a vérfoltos öltöny, illetve a Maigret és az egyes számú zsilip című könyv után, hamarosan érkezik a belga író legújabb nyomozós története. A Maigret és a pikárdiai gyilkosságok című regény a kiadó ígérete szerint május 10-én kerül a magyar könyvesboltokba. 
A történetben felügyelőnknek igencsak nehezen indul a napja. Nem elég, hogy egy szenilis asszonyság azzal zaklatja, hogy minden rokona meg akarja mérgezni, de még egy ismeretlen is hívogatja. Ráadásul teszi ezt egész nap. Az idegen meg van győződve arról, hogy az életére törnek.
A baljós előjelek másnap be is igazolódnak, érkezik a rossz hír: egy holttestet találtak a Concorde téren. Felmerül a gyanú, hogy az előző napi telefonáló lehet az, Maigret ezért úgy érzi, hogy személyesen kell vállalnia a nyomozást. Az elkövető kézre kerítése során a kötekedő, kritikus hajlamú Coméliau vizsgálóbíróval is meggyűlik a baja. A felügyelő természetesen ezúttal is mindent megtesz azért, hogy beleélje magát az áldozat helyzetébe, és az sem okoz gondot a számára, hogy az elkövető fejével gondolkodjon, így lassan feltárulnak előtte az ügy részletei…Megosztás

Egypercesek

Könyves tavasz

Könyves tavasz

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapján megjelent a Könyvkultúra Magazin idei első, nyomtatott száma

Nyit a Könyvfesztivál

Könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, játékok, dedikálások, irodalmi estek várják a közönséget

Tanácskoznak a honismerők

Hogyan készítsünk helytörténeti kiadványt?

Ünnepel az Agapé Kiadó

A magyar műhely a jugoszláviai puha diktatúra légkörében is fenn tudott maradni

Könyves Éj hetedszer

A könyvesboltok stílusukhoz illő kulturális programokkal várják az érdeklődőket

Feliratkozás a hírlevélre

Email