Éjszaka könyvekkel

Elképesztő programcunami várja a könyvbarátokat az ország több pontján a Kis Könyves Éjen. Nem is soroljuk ide valamennyi lehetőséget, de azért ízelítő, kedvcsináló gyanánt mutatunk pár lehetőséget. 

Kép forrása

Izgalmasnak ígérkezik A hely Antikvárium (1025 Budapest, Erőd utca 11.) estéje az üzlet zegzugos pincéjében. És, ha már a regényes helyszínekkel kezdtük, folytassuk is ezzel. A Bartók Pagony (1114 Budapest, Bartók Béla út 5.) sok program mellett Hegymászás, kincskeresés, nyomozás a Gellérthegyen című kezdeményezéssel sőt szabadulószoba-bulival is várja az érdeklődőket. 
Az Írók Boltjában (1061 Budapest, Andrássy út 45.) Simon Márton fog verselni, sőt slamelni, Gyarmati Gábor basszusgitáron, Munkácsi Ádám fuvolán kíséri. Zene a Két Egér Könyvesboltban (1092 Budapest, Ráday u. 20.) is lesz. Itt Moldvai hangszerek, hangzások, hangszerelések 

címmel rendhagyó hangszer- és zenebemutatót tart a Borsa együttes. És, hogy végre egy irodalmi programot is említsek, este a Skandináv írók magyar szemmel címmel vehetünk részt beszélgetésben a Skandináv Ház vendégeivel. Irodalom persze mindenhol lesz. Így például a Pozsonyi Pagonyban (1137 Budapest, Pozsonyi út 26.) Líra és Epika címmel beszélget Szabó Borbála, Varró Dániel és Baranyai (b) András. A Massolit Könyvesbolt és Kávézó (1072 Budapest, Nagy Diófa u 30-32) esti rendezvényén pedig – sok egyéb izgalmas dolog mellett – azt is megtudhatjuk, mi az a szomorúságmérő…

Na, nem is folytatom. Aki a részletekre, illetve az ugyancsak gazdag vidéki programokra kíváncsi, nézzen körül a Kiskönyves blog felületén.