A popkirálynő és a balerina

Madonna rendez filmet Michaela DePrince világhírű balerina életéből az MGM filmstúdióban – értesült a Variety.com. A lap szerint a stúdió 2015 óta készül a Taking Flight című filmre. Az életrajzi dráma Michaela és Elaine DePrince memoárja, a Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina nyomán születik. 

Kép forrása

A könyv DePrince életét követi nyomon, aki Sierra Leone-i háborús árvából vált világhírű balett-táncossá. „Michaela útja mélyen megérintett mind aktivistaként, mind művészként” – mondta el Madonna, hozzátéve, hogy a film révén a világ háborús árváira is felhívhatják a figyelmet.
A forgatókönyvet Camilla Blackett írja. A film producere Leslie Morgenstein, Elysa Koplovitz Dutton, Ben Pugh és Guy Oseary.
Morgenstein szerint Madonna filmmel kapcsolatos elképzelése és látomása nagyon meggyőző, s a produkció világszerte inspirációt nyújt majd a közönségnek. 
DePrince-t négyéves korában fogadta örökbe és vitte az Egyesült Államokba Elaine és Charles DePrince. Tizenhét évesen a dél-afrikai Joburg Balett hivatásos táncosa lett. 2016-ban Beyonce Lemonade című számának videoklipjében láthatta a közönség, jelenleg a Holland Nemzeti Balett szólótáncosa. Táncművészetét a First Position című 2012-es dokumentumfilm mutatta be.    
Az idén már hatvanéves Madonna, a pop királynője 2008-ban debütált rendezőként a Mocsok és bölcsesség című brit komédiával. Ő írta és rendezte a 2011-ben bemutatott W.E. című történelmi drámát is, amely VIII. Edward angol király és az elvált amerikai asszony, Wallis Simpson kapcsolatát idézte fel. A világ egyike legsikeresebb énekesnőinek egyike, már több mint százmillió példányban keltek el a lemezei. A Ray of Light című albumát eddig hat Grammy-díjra jelölték, amelyből négyet meg is kapott. Két másik Grammy-jelölést is magáénak mondhat, méghozzá a Beautiful Stranger című daláért. Videoklipjeivel egyike lett a műfaj nagy megújítóinak.
A legjobb színésznőnek járó Arany Glóbusz Díjat az Evita címszerepéért vehette át. Első játékfilmje a Kétségbeesve keresem Susant (Desperately Seeking Susan) volt, majd láthattuk a Dick Tracyben, a Micsoda csapatban (A League of Their Own) és A tanú testében (Body of Evidence).