Határmezsgyék a könyvtárban

MEGJELENT: 2018. március 9. | SZERZŐ: Gergely András

A Kölcsey Ferenc Olvasókör, a Könyvtárellátó és a KSH Könyvtár (Budapest, Keleti Károly u. 7.) ismét izgalmas könyvbemutatóra várja az érdeklődőket. Március 22-én (csütörtökön) 17 órától a Határmezsgyék vándorai című könyvtrilógiát mutatja be a szerző, Vidra Szabó Ferenc író, szociológus, olvasáskutató, minőségmenedzser, pszicho-dráma vezető és beszélgető partnere Rácz András a Könyvkultúra Magazin főszerkesztője.

Kép forrása

A tavaly megjelent kötet a kortárs divat által kiszabott problémakörökre reagál, a fülszöveg szerint „a három, egymásba fonódó regény szereplői megszállottan keresik helyüket, identitásukat, valóság és képzelet, élet és elmúlás határvonalán egyensúlyozva”. Valójában és leegyszerűsítve mindhárom sztori a homoszexualitásról szól. 
Az első történet az Árnylovag a szocializmus világába vezet, a vidéki élet elől menekült fiatalember vívódásait boncolgatja. A kiadói ajánló szerint „végigjárja a sodródó értelmiségiek tipikus útját: újságárusítás, amatőr színjátszás, tüntetés, beszervezési kísérlet, majd biztos állás egy nevelőotthonban, később tanítás főiskolán. Kapcsolódását a környezetéhez mindvégig nehézségek kísérik, és mire kibékül azzal, hogy a saját neméhez vonzódik, megöregszik, egyedül marad.”
A második és az annak folytatásként is olvasható harmadik regény, az Inkubátorgyerek és az Észak vonzásában egy állami gondoskodásban felnővő fiú útkeresésének története. Ne lepődjünk meg, ha végül felbukkan a nagy szerelem, akiről azonban nem egészen világos, hogy inkább fiú, vagy inkább lány…
Vidra Szabó Ferencről közben azt is lehet tudni, hogy évekkel ezelőtt nevelőintézetben tartott színjátszó kört, s az ott összegyűlt tapasztalatokból merítve nyúlt az otthontalan, identitását kereső, szeretethiányos karakterekhez. De azt egyelőre nem lehet tudni, vajon a divattémán túl, van-e köze a nemi problémákhoz… Na, majd a beszélgetésből kiderül. Megosztás

Egypercesek

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Júdás elszabadul az űrben

Ki lehet, aki megpróbálja elszabotálni az emberiség ügyét

Heine és Berlioz levelei

Az ágyhoz kötöttségtől szenvedő Heine a „matrac-sír” („Matratzengruft”) nyelvi leleményt használja

Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem a középpontban

Feliratkozás a hírlevélre

Email