Akit az iszlám halálra ítélt

Szinte percek alatt lett botránykönyv tavaly Geert Wilders, a holland Szabadságpárt euroszkeptikus vezetőjének kötete, a Halállistán, melyben számunkra, magyarok számára mégsincs semmilyen kivetnivaló. Hiszen a szerző ékes szavakkal ismeri el Magyarország szerepét az európai értékek, az európai kereszténység iszlámtól való megóvásában.

Kép forrása

De Wilders Halállistán című könyve azért is fontos és különleges, mert valljuk be, mostanság európai politikusok között a fehér zorró gyakoriságával azonos a muszlim társadalommal, a muszlim törekvésekkel, a muszlim bevándorlókkal kapcsolatos kritikus hangnem.  
A kötet alcíme – az iszlám háborúja a Nyugattal és velem – máris magyarázza a főcímet: a szerző korábbi, iszlámot, muszlimokat érintő kritikája miatt számos halálos fenyegetés érte őt és családját. Wilders könyve jó példa rá, hogy a Nyugat legnagyobb demokratikus vívmányai mára sutba dobott, üres szólamok, hiszen a szólás- és véleményszabadság korlátozása a politikai korrektség bevezetésével általánossá vált. 
Pedig Geert Wilders nem tett többet munkájában, mint kifejtette politikai, közéleti, társadalomtudományos álláspontját a jelenlegi helyzetről. A Halállistán írója részletes elemzésekkel, adatokkal támasztja alá könyvében Európa 21. századi iszlamizációját, azt az elburjánzó folyamatot, melynek legfőbb motorja a nyugat-európai országokban a liberális demokraták hatalommegtartó szándéka. 
Tény, hogy Wilders nem köntörfalazott munkájában, és tényleg ott nyomta meg a muszlimoknak, ahol nekik a leginkább fáj: vallásuk, erkölcsi világlátásuk, hitéletük gyakorlati és jogi rendszerének erős kritikáját fogalmazta meg azzal, hogy szembe állította az európai keresztény hagyományokkal a közel-keleti törekvéseket, illetve a bevándorlással Európába érkezett milliók által hozott muszlim kultúrát. 
Maga a könyv és annak elő- és utóélete a bizonyíték, hogy az, aki kritizálni meri az iszlámot, annak üldöztetéssel és halállal kell számolnia. Az igazi dráma az, hogy ott tartunk, hogy mindez nem egy muzulmán országban, hanem itt, a keresztény Európában történik.