Fizess verssel!

Magyarországon kevéssé tudott, de tény: ma, azaz március 21-én, van a Költészet Világnapja. Arra viszont bizonyára sokan emlékeznek, hogy a jeles nap alkalmából egy csomó kávézóban verssel is lehet fizetni. 

Kép forrása

A kezdeményezés mögött a Julius Meinl hálózat, a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra megteremtője áll, amely így szeretné felhívni a figyelmet a művészeknek, íróknak, költőknek inspirációt adó klasszikus kávéházi kultúrára. Az idei már a negyedik év, hogy Magyarország is csatlakozik a nemzetközi felhíváshoz, nyolcvan Julius Meinl kávét forgalmazó helyszínnel együtt.
A dolog lényege, hogy ha az akcióban részt vevő kávézókban feketét rendelünk, fizethetünk saját, vagy más költeményével. A kampány a koffein tartalmú és tejes alapú kávétípusokra vonatkozik és nem vonatkozik teákra, növényi alapú tejitalokra, valamint olyan kávékra, melyben alkohol van. 
Idén azonban a kávén kívül még mást is nyerhetnek azok, akik fotót készítenek versükről, majd feltöltik a képet fel a www.meinlcoffee.com weboldalra. A tíz leginspirálóbb költemény íróját két JP Cooper koncertjeggyel jutalmazza a kávéház-hálózat. 
És íme a helyek, ahol verssel fizethetünk a kávéért.