Színre lépett Pallas Athéné

Bemutatták a Pallas Athéné Könyvkiadó első kötetét, Boyé Lafayette De Mente A kínai észjárás – a hagyományos kínai gondolkodásmód és kortárs kultúrára gyakorolt hatásai című könyvét pénteken Budapesten.

Kép forrása

A kiadó tavaly szeptemberben jött létre azzal a céllal, hogy olvasói széleskörű és alkalmazható közgazdaságtani, pénzügyi és menedzsment ismeretekre tegyenek szert, mindemellett a világban zajló aktuális geopolitikai kérdésekre is választ kapjanak – mondta a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumi elnöke. A kiadó ezt a célt szem előtt tartva a közgazdaságtan, a pénzügy, a geopolitika, a menedzsment területén született legfrissebb nemzetközi bestseller könyvek magyar nyelvű kiadását végzi majd.
Az amerikai Boyé Lafayette De Mente kötete egyfajta iránytűt ad a kínai gondolkodásmódhoz. A kibontakozó „új világrend” várhatóan a kelet felemelkedését hozza majd, ezért különösen fontos megérteni a kínaiak gondolkodását, kultúráját.  A most megjelent kötet egyszerre szól a közgazdaságtan, a geopolitika és a kultúra iránt érdeklődőknek. Horváth Levente, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője, Magyarország korábbi sanghaji főkonzulja arról beszélt, hogy magyarként először sokkoló lehet megérkezni Kínába, már csak a teljesen eltérő léptékek miatt is. Érdemes azonban mélyebben megismerni a kínai kultúrát, a gasztronómiát vagy akár a nyelvet is, amelyben rengeteg a játékosság.
A most megjelent kétszáztizenkét oldalas könyv egy kiadás alatt álló trilógia első része, még idén megjelennek ugyanis Boyé Lafayette De Mente japán, majd koreai gondolkodást bemutató munkái.