Színre lépett Pallas Athéné

MEGJELENT: 2018. február 19. | SZERZŐ: Milotay László

Bemutatták a Pallas Athéné Könyvkiadó első kötetét, Boyé Lafayette De Mente A kínai észjárás – a hagyományos kínai gondolkodásmód és kortárs kultúrára gyakorolt hatásai című könyvét pénteken Budapesten.

Kép forrása

A kiadó tavaly szeptemberben jött létre azzal a céllal, hogy olvasói széleskörű és alkalmazható közgazdaságtani, pénzügyi és menedzsment ismeretekre tegyenek szert, mindemellett a világban zajló aktuális geopolitikai kérdésekre is választ kapjanak – mondta a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumi elnöke. A kiadó ezt a célt szem előtt tartva a közgazdaságtan, a pénzügy, a geopolitika, a menedzsment területén született legfrissebb nemzetközi bestseller könyvek magyar nyelvű kiadását végzi majd.
Az amerikai Boyé Lafayette De Mente kötete egyfajta iránytűt ad a kínai gondolkodásmódhoz. A kibontakozó „új világrend” várhatóan a kelet felemelkedését hozza majd, ezért különösen fontos megérteni a kínaiak gondolkodását, kultúráját.  A most megjelent kötet egyszerre szól a közgazdaságtan, a geopolitika és a kultúra iránt érdeklődőknek. Horváth Levente, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője, Magyarország korábbi sanghaji főkonzulja arról beszélt, hogy magyarként először sokkoló lehet megérkezni Kínába, már csak a teljesen eltérő léptékek miatt is. Érdemes azonban mélyebben megismerni a kínai kultúrát, a gasztronómiát vagy akár a nyelvet is, amelyben rengeteg a játékosság.
A most megjelent kétszáztizenkét oldalas könyv egy kiadás alatt álló trilógia első része, még idén megjelennek ugyanis Boyé Lafayette De Mente japán, majd koreai gondolkodást bemutató munkái.



Megosztás

Egypercesek

Pénteken adják át a jutalmakat

Pénteken adják át a jutalmakat

Tasnádi István, Hajdu Szabolcs és Závada Péter Szép Ernő-díjas

Mesék a magyar tájakról

A kötetek gyermekeknek szóló útikönyveként is használhatók

Egyetemre jár a nyugdíjas írónő

„Annyi mindent akartam itt tanulni, irodalmat, történelmet, politikai tudományt, zenét!”

Cigányok útjai

A cigányság történetének atlasza – Térképezett roma történelem

Finomra hangolt fityiszmutogatás

Tanulságos sztori, melynek a mában is léteznek permutációi