Március 21-én a szerelem lesz a téma

MEGJELENT: 2018. február 23. | SZERZŐ: László T. András

A Radnóti Színház művészei olvasnak fel az idei Irodalom éjszakáján huszonegy terézvárosi helyszínen március 21-én. A rendezvényen, amelynek témája a szerelem, huszonegy országból mutatnak be írókat és könyveket. A különleges irodalmi program formabontó stílusban hozza közelebb a kortárs világirodalmat a közönséghez. A nyilvános felolvasások sorozatát egy este tartják, különböző népszerű vagy egyébként nem látogatható helyszíneken. 

Kép forrása

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az ingyenes eseményt, amelyen most a Katona József Színháztól a Radnóti Színház vette át a stafétabotot. Az Irodalom éjszakáján egészen különleges módon lehet az irodalommal találkozni. A huszonegy mű más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, mindezt egy-egy extrém helyszínen. A résztvevők az esemény honlapján található információk alapján maguk állíthatják össze az útvonalat, amelyet bejárnak.
A nagyszabású rendezvényen 19 és 23 óra között félóránként olvassák fel az irodalmi részleteket a színészek, egy helyszínen összesen nyolcszor, utolsó alkalommal 22 óra 30 perckor. Az esemény zárásaként koncertet tartanak, amelynek az Anker't ad otthont.

Kováts Adél, a színház igazgatója elmondta, hogy a Radnóti Színházban ez az évad az együttműködés éve, ezért is örültek annak, amikor felkérést kaptak, hogy a hatodik kerületben otthont adjanak az eseménynek.

A kiválasztott írók között sok elsőkönyves szerző is megtalálható. A fiatal generáció mutatkozik be, olyan írók, akik közül csaknem mindnek megjelent kötete az utóbbi években Magyarországon; prózai művekről van szó, a művészek regényrészleteket, novellákat olvasnak fel a 10-15 perces előadások alkalmával. A helyszínek között lesz templom, szolárium és mosoda is.
A rendezvény honlapja szerint idén Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország vesz részt a projektben.

Megosztás