Március 21-én a szerelem lesz a téma

MEGJELENT: 2018. február 23. | SZERZŐ: László T. András

A Radnóti Színház művészei olvasnak fel az idei Irodalom éjszakáján huszonegy terézvárosi helyszínen március 21-én. A rendezvényen, amelynek témája a szerelem, huszonegy országból mutatnak be írókat és könyveket. A különleges irodalmi program formabontó stílusban hozza közelebb a kortárs világirodalmat a közönséghez. A nyilvános felolvasások sorozatát egy este tartják, különböző népszerű vagy egyébként nem látogatható helyszíneken. 

Kép forrása

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az ingyenes eseményt, amelyen most a Katona József Színháztól a Radnóti Színház vette át a stafétabotot. Az Irodalom éjszakáján egészen különleges módon lehet az irodalommal találkozni. A huszonegy mű más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, mindezt egy-egy extrém helyszínen. A résztvevők az esemény honlapján található információk alapján maguk állíthatják össze az útvonalat, amelyet bejárnak.
A nagyszabású rendezvényen 19 és 23 óra között félóránként olvassák fel az irodalmi részleteket a színészek, egy helyszínen összesen nyolcszor, utolsó alkalommal 22 óra 30 perckor. Az esemény zárásaként koncertet tartanak, amelynek az Anker't ad otthont.

Kováts Adél, a színház igazgatója elmondta, hogy a Radnóti Színházban ez az évad az együttműködés éve, ezért is örültek annak, amikor felkérést kaptak, hogy a hatodik kerületben otthont adjanak az eseménynek.

A kiválasztott írók között sok elsőkönyves szerző is megtalálható. A fiatal generáció mutatkozik be, olyan írók, akik közül csaknem mindnek megjelent kötete az utóbbi években Magyarországon; prózai művekről van szó, a művészek regényrészleteket, novellákat olvasnak fel a 10-15 perces előadások alkalmával. A helyszínek között lesz templom, szolárium és mosoda is.
A rendezvény honlapja szerint idén Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország vesz részt a projektben.

Megosztás

Egypercesek

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Júdás elszabadul az űrben

Ki lehet, aki megpróbálja elszabotálni az emberiség ügyét

Heine és Berlioz levelei

Az ágyhoz kötöttségtől szenvedő Heine a „matrac-sír” („Matratzengruft”) nyelvi leleményt használja

Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem a középpontban

Feliratkozás a hírlevélre

Email