Pengék és lépcsők után csodák

A Pengék városa és a Lépcsők városa után márciusban érkezik Robert Jackson Bennett legújabb Isteni városok kötete, Csodák városa címmel. Főhősét senki és semmilyen halandó erő nem állíthatja meg a bosszúállásban. Még egy összeesküvés sem!

Kép forrása

Az ember jobb, ha óvatos, amikor egy lehetetlen helyszínekkel és alternatív valóságokkal tarkított városban kell egy titokzatos gyilkos nyomába erednie. Még a végén egy sötét összeesküvésre bukkan – ajánlottuk majd két éve Robert Jackson Bennett akkor, magyarul megjelent Lépcsők városa című könyvét. Aztán egy évvel később jött az újabb isteni város, újabb titokzatos eseményekkel és lehetetlen történésekkel, na meg persze összeesküvéssel és gyilkossággal a Pengék városa című kötetben. Szinten pontosan egy újabb évvel később, márciusban a díjnyertes írónak már jön magyarul a harmadik isteni városok története.
A Csodák városának főhőse Sigrud je Harkvaldsson, akinek talán az egyik legnagyobb erőssége a bosszúállás, sőt igazából nincs is más, amihez ennyire értene. Így hát, amikor kiderül, hogy legrégebbi barátját és szövetségesét, a korábbi miniszterelnököt, Shara Komaydot meggyilkolták, egyből csakis a bosszúra tud gondolni. Arra, hogy a gyilkosoknak rettenetes kínok közt kell felelniük. Abban pedig, hogy ezt elérje, senki és semmilyen halandó erő nem akadályozhatja meg.
Küldetésének halálos pontossággal való teljesítése közben azonban Sigrud elkezd félni attól, hogy ezt a harcot nem nyerheti meg. Miközben halad előre céljában, rájön, hogy Shara gyilkosságának megtorlásához egy titkos, évtizedek óta tartó háborúban kell részt vennie. Ráadásul ennek során le kell győznie egy fiatal és dühös istent, mellette pedig még végére kell járnia Bulikov, a csodák városának utolsó nagy rejtélyeire. Mindezeken kívül még akár a saját elátkozott létezésének értelmére is választ kaphat, ami talán a legijesztőbb számára.
A kiadó szerint az Isteni városok-trilógia befejező kötete epikus búcsú ettől a felejthetetlen világtól és a bennük élő, emlékezetes szereplőktől. Robert Jackson Bennett nagy ívű, hosszú utat bejáró történetébe az évek alatt nemcsak a kritikusok szerettek bele végzetesen, hanem az olvasók is. Így nem is csoda, hogy számos szakmai és közönségdíj mellett, a szerzőt egyértelműen befogadták a fantasy fiatal nagyságai közé.