Trump hamburgerezik, mert fél, hogy megmérgezik

Élesen bírálta a Fehér Ház Hillary Clinton szereplését a vasárnap esti Grammy-gálán.  A Demokrata Párt volt elnökjelöltje a gálán részletet olvasott fel Michael Wolff Tűz és düh - Trump a Fehér Házban című bestselleréből.

Kép forrása

Az amerikai elnök szóvivője nyilatkozatában úgy foglalt állást, hogy Clintonné felolvasása „a Trumpról szóló pletykakönyvből” gyakorlatilag nem más, mint „a valóságot nem érzékelő liberálisok panasza.” Raj Shah szerint „a baloldal és Amerika elitközpontjai nem érzékelik a valóságot arról, hogy mi történik ebben az országban és azt a nagyszerű munkát, amelyet az elnök végez”. 
Hillary Clinton, akit Donald Trump legyőzött a 2016-os elnökválasztáson, a zenei díjátadó gálán a könyvből azt a részt olvasta fel, amelyben Wolff azt állította, hogy Trump azért kedveli csak a McDonalds hamburgerjeit, mert régóta attól tart, hogy megmérgezik. 
Clinton mellett a gálán mások is bírálták az elnököt, vagy felolvastak az idézett könyvből, vagy a díjat elfogadó beszédeikben fogalmaztak meg kritikát. 
Minderre Twitter-bejegyzésben reagált Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet és ifjabb Donald Trump, az elnök idősebb fia is. Haley arról írt: mindig szerette ezt a gálaestet, de ezúttal „tönkretették azzal, hogy felolvastak a Tűz és düh című könyvből. Nem kell szeméttel keverni a nagyszerű zenét”. Ifjabb Donald Trump azt hangsúlyozta: „Úgy tűnik, a felolvasás az álhíreken alapuló könyvből nagy vigaszdíj az elnökség elvesztéséért”. 
A Wolff könyvében megfogalmazott állításokat többen cáfolták, egy rádióinterjúban a szerző is elismerte, hogy Donald Trump munkatársai közül olyanokra is hivatkozott, akikkel nem beszélt személyesen. Mindazonáltal a könyv Donald Trump és Steve Bannon, az elnök stratégiai főtanácsadója nyilvános szakításához vezetett. Wolff a könyvben Bannont jelölte meg információi egyik fő forrásaként.