Tornahistória

MEGJELENT: 2018. január 12. | SZERZŐ: László T. András

Bemutatták az Időutazás, 130 év a torna történetében című könyvet, amely a Magyar Torna Szövetség sportágtörténeti sorozatának harmadik darabja.

Kép forrása

„A mi korosztályunknak a könyv szent dolog. Ebből tanultunk, ez jelentette a szórakozást, a tatai edzőtáborban is rendkívül fontos volt számomra az olvasás. A könyvek nagyon sokat jelentenek az idősebb generációknak, ezt a kötetet is nagy értéknek tartom, ami szövetségünk gondozásában megjelent” – mondta a könyvbemutatón Magyar Zoltán, a szövetség elnöke, hozzátéve, hogy a több mint kilencszáz oldalas, mintegy négyezer fényképet és dokumentumot tartalmazó kiadvány gyakorlatilag egy fotóalbum, amelyben a tornasport „hazai honfoglalásától” kezdve minden megtalálható. „A sportág értéke, ha a történelmét, a nagyjait megbecsüli. Ebben a könyvben mindannyian benne vagyunk, az elkészítése hihetetlenül nagy munka volt” – fogalmazott a lólengés kétszeres olimpiai bajnoka.
A magyar tornasport krónikája, valamint A Magyar Torna Szövetség 125 éve című kötet után ennek a műnek is Karácsony István a szerzője, aki kifejtette, ünnepnap számára, hogy bemutathatják a könyvet, amelynek elkészítésében nagyon sokat segítettek azok az egykori versenyzők, edzők, sportvezetők, akik fényképeket küldtek. Hozzátette, nem csak a képek megszerzése és beillesztése, de a szereplők azonosítása és az események datálása is rendkívül nehéz feladat volt. „Ez a kötet mindenkiről szól, nem csak az olimpiai bajnokokról. Arról is, aki csak egyszer belépett a tornaterembe vagy felhúzta a tornadresszt” – fogalmazott a szerző. 
Elárulta, következő munkája a Testnevelési Egyetem tornatanszéke történetének bemutatása lesz.
Megosztás

Egypercesek

Hurrá, kirándulunk!

Hurrá, kirándulunk!

Deák Ferenc nyomában

Politikai terápia

Az egymással párhuzamos közösségi identitások nem zárhatják ki egymást

Koko távozott

Jelbeszédével átírta mindazt, amit az állati elmékről gondolunk

Mire való ez a gomb?

Megjelent Bruce Dickinsonnak, az Iron Maiden frontemberének önéletrajzi könyve

Könyvről Könyvért

Cikkeket csak előzetes egyeztetést követően fogadnak

Feliratkozás a hírlevélre

Email