Tornahistória

MEGJELENT: 2018. január 12. | SZERZŐ: László T. András

Bemutatták az Időutazás, 130 év a torna történetében című könyvet, amely a Magyar Torna Szövetség sportágtörténeti sorozatának harmadik darabja.

Kép forrása

„A mi korosztályunknak a könyv szent dolog. Ebből tanultunk, ez jelentette a szórakozást, a tatai edzőtáborban is rendkívül fontos volt számomra az olvasás. A könyvek nagyon sokat jelentenek az idősebb generációknak, ezt a kötetet is nagy értéknek tartom, ami szövetségünk gondozásában megjelent” – mondta a könyvbemutatón Magyar Zoltán, a szövetség elnöke, hozzátéve, hogy a több mint kilencszáz oldalas, mintegy négyezer fényképet és dokumentumot tartalmazó kiadvány gyakorlatilag egy fotóalbum, amelyben a tornasport „hazai honfoglalásától” kezdve minden megtalálható. „A sportág értéke, ha a történelmét, a nagyjait megbecsüli. Ebben a könyvben mindannyian benne vagyunk, az elkészítése hihetetlenül nagy munka volt” – fogalmazott a lólengés kétszeres olimpiai bajnoka.
A magyar tornasport krónikája, valamint A Magyar Torna Szövetség 125 éve című kötet után ennek a műnek is Karácsony István a szerzője, aki kifejtette, ünnepnap számára, hogy bemutathatják a könyvet, amelynek elkészítésében nagyon sokat segítettek azok az egykori versenyzők, edzők, sportvezetők, akik fényképeket küldtek. Hozzátette, nem csak a képek megszerzése és beillesztése, de a szereplők azonosítása és az események datálása is rendkívül nehéz feladat volt. „Ez a kötet mindenkiről szól, nem csak az olimpiai bajnokokról. Arról is, aki csak egyszer belépett a tornaterembe vagy felhúzta a tornadresszt” – fogalmazott a szerző. 
Elárulta, következő munkája a Testnevelési Egyetem tornatanszéke történetének bemutatása lesz.
Megosztás

Egypercesek

Az első agrár-mesekönyv

Az első agrár-mesekönyv

Hogy a legkisebbek számára is szerethetővé tegyük a magyar agrárium világát

Példázatok a legfogékonyabbaknak

Hívőknek és nem hívőknek egyaránt

A Megszállottak Monacóban

Izgalmas történet Kálvin és Loyolai Szent Ignác találkozásáról

Jön Az utolsó előtti huszár!

Modern fantasy hangulat, csipetnyi folklór gótikus horrorral megbolondítva

A város és a város

A történet valahol Kelet-Európa szélén, egy igen szokatlan helyen játszódik