Könyvtáros, a szuperhős

Levehető piros köpenye van, kilenc centi magas, tíz dollárban kerül és tudja, mit fogunk olvasni ma este. Könyvtáros szuperhősfigurát hozott forgalomba az amerikai Archie McPhee nevű vállalkozás.

Képek forrása

A cég különösebb funkció nélküli bolondságokat gyárt és forgalmaz, de ez alkalommal éppen ellenkezőleg, a szellemtelenség ellen küzdve jelentette meg új játékát. A klasszikus akcióhősfiguraként megformált könyvtárost egyébként egy valóban létező, és a tengeren túl nagyon is ismert könyvtárosról és íróról, Nancy Pearlről mintázták. 
A 2017 decemberében piacra dobott termék teljes neve Nancy Pearl könyvtáros akciófigura lett. 
„Amikor eljön a sötétség kora, fel kell emelkednie egy hősnek” – írják a csomagoláson. A baba kísérőszövege szerint manapság annyira behálózza a világot az információ, hogy sokkal nagyobb szükség van az információmorzsákat rendszerező könyvtárosokra, mint eddig bármikor. A figura így egyfajta főhajtás a nyomtatott és digitális világ legkeményebb harcosai előtt.
„A majd' 9 centis magasságával és levehető köpenyével a figura megmutatja, valójában mekkora hős is egy könyvtáros” – írja az Archie McPhee. 
A Magyarországin nem ismert Nancy Pearlről egyébként fényképet is tudunk mutatni. A fotó még decemberben készült egy közönségtalálkozón, ahol a szuperkönyvtáros Tom Hankset faggatta új könyvéről.