Könyvtáros, a szuperhős

MEGJELENT: 2018. január 11. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Levehető piros köpenye van, kilenc centi magas, tíz dollárban kerül és tudja, mit fogunk olvasni ma este. Könyvtáros szuperhősfigurát hozott forgalomba az amerikai Archie McPhee nevű vállalkozás.

Képek forrása

A cég különösebb funkció nélküli bolondságokat gyárt és forgalmaz, de ez alkalommal éppen ellenkezőleg, a szellemtelenség ellen küzdve jelentette meg új játékát. A klasszikus akcióhősfiguraként megformált könyvtárost egyébként egy valóban létező, és a tengeren túl nagyon is ismert könyvtárosról és íróról, Nancy Pearlről mintázták. 
A 2017 decemberében piacra dobott termék teljes neve Nancy Pearl könyvtáros akciófigura lett. 
„Amikor eljön a sötétség kora, fel kell emelkednie egy hősnek” – írják a csomagoláson. A baba kísérőszövege szerint manapság annyira behálózza a világot az információ, hogy sokkal nagyobb szükség van az információmorzsákat rendszerező könyvtárosokra, mint eddig bármikor. A figura így egyfajta főhajtás a nyomtatott és digitális világ legkeményebb harcosai előtt.
„A majd' 9 centis magasságával és levehető köpenyével a figura megmutatja, valójában mekkora hős is egy könyvtáros” – írja az Archie McPhee. 
A Magyarországin nem ismert Nancy Pearlről egyébként fényképet is tudunk mutatni. A fotó még decemberben készült egy közönségtalálkozón, ahol a szuperkönyvtáros Tom Hankset faggatta új könyvéről. Megosztás

Egypercesek

Fizess verssel!

Fizess verssel!

Az akcióban részt vevő kávézókban feketét rendelünk, fizethetünk saját, vagy más költeményével

Pulcsiban alszom

Ha csak a felét tudnánk, hogy mi van a gyerek fejében, már nagyon jól ismernénk

A popkirálynő és a balerina

A produkció világszerte inspirációt nyújt majd a közönségnek

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Feliratkozás a hírlevélre

Email