Arany és Madách a gimnazisták versengésén

Újra elindítja a Nemzeti Színház középiskolásoknak szóló vetélkedőjét, amelynek témája idén Arany János és Madách Imre munkássága lesz. A zsűri tagja ezúttal Rátóti Zoltán és Szabó László Sebestyén színművész, a Nemzeti Színház társulati tagja, valamint Kovács Ákos előadóművész, akinek Arany János-estje a színház műsorán szerepel.

Kép forrása

Az idén negyedik alkalommal hívja játszani az ország tizedikes és tizenegyedikes diákcsapatait a Nemzeti Színház – áll a teátrum közleményében. Mint írják, a vetélkedőben négyfős csapatok vehetnek részt, akik egy iskolából kell, hogy érkezzenek. A csapatok – felkészítő tanáraik segítsége mellett – három, kizárólag az interneten keresztül zajló fordulóban mérik össze tudásukat: színháztörténeti ismereteiket, kreativitásukat és informatikai készségeiket egyaránt használniuk kell. A csapatoknak többek között filmet, plakátot, prezentációkat kell készíteniük. A három internetes forduló eredményei alapján a legjobb hat csapat kerül a döntőbe, amelyet a Nemzeti Színházban június 8-án rendeznek meg.
A csapatok tableteket, színházbérleteket és könyvutalványokat nyernek, a győztes csapat iskolájába pedig egy napra „kitelepül” a Nemzeti Színház, rendhagyó irodalomórát, beszédórát, olvasópróbát, smink- és fodrászbemutatót tartanak, továbbá a színház művészeinek focicsapata is összeméri tudását a diákok csapatával.
A vetélkedőre február 18-ig lehet jelentkezni a Nemzeti Színház weboldalán, ahol a rendezvényről további részletek, valamint az elmúlt három év vetélkedőinek feladatai és a versenyző csapatok akkori megoldásai is megtalálhatók.
A vetélkedőről ezen az e-mail címen kérhetnek információkat az érdeklődők.