A deréktetovált lány

MEGJELENT: 2018. január 8. | SZERZŐ: Vape

A cím nem elírás, nem viccnek szánjuk, és nem kifigurázása a sikeres skandináv kriminek. Bár a kötet szerzője azért jól megtűzdelte humorral is. Nem is csoda, hiszen az Emmy-díjas komikus, Amy Schumer jegyzi a könyvet, amely már magyarul is megjelent.

Kép forrása

Amy Schumert elsősorban amerikai stand-up humoristaként, illetve színésznőként ismerhette meg a világ. Ám jó ideje már íróként és producerként is dolgozik. Leghíresebb munkája az Amynek áll a világ (Inside Amy Schumer) komédiasorozat, melynek társírója és társproducere is volt. A széria 2013-ban debütál és egyből elnyerte a Peabody-díjat. Schumert a sorozaton való munkájáért ráadásul öt Emmy-díjra jelölték, melyből egyet 2015-ben meg is nyert. Abban az évben írta meg és szerepelt a Kész katasztrófa! című vígjátékban is, melyért Golden Globe-díjra is jelölték.
A komikusnő az utóbbi években mindezeknek hála a szórakoztatóipar egyik legkeresettebb alakja lett, amit egyebek közt okos és egyben szatirikus humorának is köszönhet. A deréktetovált lány című első könyvéből sem hiányozhat mindez. A kötet rendkívül személyes hangvételű, őszinte és harsány esszék gyűjteményéből áll össze. A tengerentúlon egyből nagy siker lett, megjelenését követően ugyanis több héten keresztül vezette a New York Times Bestseller-listáját. Ráadásul a szakma mellett a közönség is külön elismerte, mivel a könyv humor kategóriában elnyerte a rangos Goodreads-közönségdíjat.
A deréktetovált lányban Amy visszatekint a múltjába, és különböző történeteket oszt meg egyebek közt tinédzseréveiről, a családjáról, a kapcsolatairól, és persze a szexről is. Mindezeken keresztül humorának köszönhetően pedig megnevettet és szórakoztat. 
Nem áll tőle messze egy kis pofátlanság, vagy romantikusság sem. És persze az őszinteség, legyen szó akár testi vágyról első látásra egy reptéri biztonsági ellenőrzés során, a szerelemről és házasságról alkotott véleményéről, a cross-fit edzőjének titkolt rossz szokásáról, vagy az introvertáltságról. Amy minden esetben elképesztő stílusban, felejthetetlenül mesél.
Megosztás

Egypercesek

Fizess verssel!

Fizess verssel!

Az akcióban részt vevő kávézókban feketét rendelünk, fizethetünk saját, vagy más költeményével

Pulcsiban alszom

Ha csak a felét tudnánk, hogy mi van a gyerek fejében, már nagyon jól ismernénk

A popkirálynő és a balerina

A produkció világszerte inspirációt nyújt majd a közönségnek

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Feliratkozás a hírlevélre

Email