Xeno – velünk élő űrlények

MEGJELENT: 2017. december 6. | SZERZŐ: Varga P.

Száz év múlva tizenötmilliárdnyian élünk majd a Földön, ám nem mindenki ember lesz – legalábbis Brandon Hackett szerint, akinek megérkezett újabb sci-fije. A Xeno című regényből nem hiányozhatnak a különleges világok, a csillagközi utazás és persze egy összeesküvés sem.

Kép forrása

Nemrég újabb kiadásban jelent meg Brandon Hackett, vagyis Markovics Botond Az időutazás napja című regénye. A díjnyertes magyar író egyedi kötete után pedig Az időutazás tegnapja című könyvvel folytatta a témát, hamarosan azonban már egy új sztorija érkezik. Természetesen a műfaj továbbra is a sci-fi, a történet pedig ezúttal sem a jelen korban játszódik, hiszen előre ugrunk az időben.
Egészen 2117-ig, amikor is már a Föld lakossága tizenötmilliárdnyi. Ám nem mindenki ember. Hatmilliárd ember mellett kilencmilliárd idegen fajú lény él. Ők az úgynevezett xeno-k. Az együttélés persze nem egyszerű, különösen, hogy a Föld gazdasági, környezeti és politikai káoszba süllyedt. A vízhiány mellett jelentős nyomor és helyi háborúk is sújtják az emberiséget. Ezt tetőzi be, hogy a lakosság a migrátorok, egy magasan fejlett idegen civilizáció uralma alatt szenved. A Földet féreglyukakkal három másik xenovilággal kapcsolták össze, és ezeken a nyitott kapukon keresztül kényszerítették egymásra a különböző kultúrákat.
Az egyik féreglyuk-kapocs a Spektrum bolygóval köti össze a Földet. A túlnépesedett Spektrumon már ötvenmilliárdan laknak. A különös bolygó lakói többek közt az energiazabáló hidrák, akik a fagyott holdjuk jégrétege alatti óceánban élnek, amelyet azonban a mélybe süllyesztett, sugárzó atomhulladék-temetők egyre forróbbá tesznek. Mellettük az egykor fejlett, mostanra viszont már inkább csak haldokló ostoros faj utolsó képviselői az ősi bolygójuk maradványaiból épített aszteroidalánc mélyén kutatják múltjuk emlékeit.
A történet főhőse, Dr. Olga Ballard éppen az ilyen idegen kultúrákat vizsgálja és tanulmányozza. A xenológusnő kutatásai során azonban egy összeesküvésre bukkan, sőt bele is csöppen a közepébe. Hirtelen a xenokkal kell összefognia és együttműködnie, hogy sikerrel járjon az idegen civilizációkon és különleges világokon átívelő csillagközi utazása során, melynek végén súlyos válaszok és kegyetlen döntések várnak rá…Megosztás

Egypercesek

Kódexek a neten

Kódexek a neten

Digitálisan is elérhetők az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár kódextöredékei

Virtuális Frankenstein-fiú

Mutasd a profilod, meg nem mondom, ki vagy

Tinik Szobabiciklivel

Tinédzserek forgatnak filmet Stephen King Stationary Bike című novellájából

Kifutóra a vasfüggöny mögül

Három év után új könyvvel jelentkezett a népszerű szerző

Tudta Ön, hogy a múlt disztópiájában él?

Tömegkultúráról és annak szubkulturális gyökereiről, élvhajhászásról és össznépi tébolyról