Xeno – velünk élő űrlények

MEGJELENT: 2017. december 6. | SZERZŐ: Varga P.

Száz év múlva tizenötmilliárdnyian élünk majd a Földön, ám nem mindenki ember lesz – legalábbis Brandon Hackett szerint, akinek megérkezett újabb sci-fije. A Xeno című regényből nem hiányozhatnak a különleges világok, a csillagközi utazás és persze egy összeesküvés sem.

Kép forrása

Nemrég újabb kiadásban jelent meg Brandon Hackett, vagyis Markovics Botond Az időutazás napja című regénye. A díjnyertes magyar író egyedi kötete után pedig Az időutazás tegnapja című könyvvel folytatta a témát, hamarosan azonban már egy új sztorija érkezik. Természetesen a műfaj továbbra is a sci-fi, a történet pedig ezúttal sem a jelen korban játszódik, hiszen előre ugrunk az időben.
Egészen 2117-ig, amikor is már a Föld lakossága tizenötmilliárdnyi. Ám nem mindenki ember. Hatmilliárd ember mellett kilencmilliárd idegen fajú lény él. Ők az úgynevezett xeno-k. Az együttélés persze nem egyszerű, különösen, hogy a Föld gazdasági, környezeti és politikai káoszba süllyedt. A vízhiány mellett jelentős nyomor és helyi háborúk is sújtják az emberiséget. Ezt tetőzi be, hogy a lakosság a migrátorok, egy magasan fejlett idegen civilizáció uralma alatt szenved. A Földet féreglyukakkal három másik xenovilággal kapcsolták össze, és ezeken a nyitott kapukon keresztül kényszerítették egymásra a különböző kultúrákat.
Az egyik féreglyuk-kapocs a Spektrum bolygóval köti össze a Földet. A túlnépesedett Spektrumon már ötvenmilliárdan laknak. A különös bolygó lakói többek közt az energiazabáló hidrák, akik a fagyott holdjuk jégrétege alatti óceánban élnek, amelyet azonban a mélybe süllyesztett, sugárzó atomhulladék-temetők egyre forróbbá tesznek. Mellettük az egykor fejlett, mostanra viszont már inkább csak haldokló ostoros faj utolsó képviselői az ősi bolygójuk maradványaiból épített aszteroidalánc mélyén kutatják múltjuk emlékeit.
A történet főhőse, Dr. Olga Ballard éppen az ilyen idegen kultúrákat vizsgálja és tanulmányozza. A xenológusnő kutatásai során azonban egy összeesküvésre bukkan, sőt bele is csöppen a közepébe. Hirtelen a xenokkal kell összefognia és együttműködnie, hogy sikerrel járjon az idegen civilizációkon és különleges világokon átívelő csillagközi utazása során, melynek végén súlyos válaszok és kegyetlen döntések várnak rá…Megosztás

Egypercesek

Kínai szobrok és festmények a Széchenyi Könyvtárban

Kínai szobrok és festmények a Széchenyi Könyvtárban

Kína több ezer éves kultúrája, mély filozófián alapuló művészete mindig izgalmas volt a magyarok számára

Magyarok a szófiai könyvfesztiválon

Idén tizennyolc magyar könyv jelent meg bolgár nyelven

Üvegfigurák a Radnótiban

Tennessee Williams az Üvegfigurákkal aratta első nagy színházi sikerét

Fagyos harc az Édenben

El sem hinnénk, valójában nem így alakult a történelem

Zárul Békéscsabán az Arany János-emlékév

A kétszáz éve született költő műveiből, önvallomásaiból, levelezéseiből, verseiből láthatnak és hallhatnak részleteket

Feliratkozás a hírlevélre

Email