Gendermesék

MEGJELENT: 2017. november 8. | SZERZŐ: Gábor Bálint

Újabb aljas kezdeményezéssel jelentkezett a megfékezhetetlen genderlobbi. Ez alkalommal – persze nem először és nyilván nem is utoljára – a legfiatalabbakkal próbálja elfogadtatni furcsa ideológiáját. A közelmúltban újabb, gyermekeket szexualizáló mesekönyv kapott két leszbikus és két homoszexuális főszereplőt.

Kép forrása

A Maiden Voyage című, öt- és tízéves korosztálynak kiadott könyv egy halász lányáról, Ru-ról szól, aki egy kincses térképet örököl és tengerre szál. Utazása során találkozik Freya-val, egy másik hajó bátor kapitányával. S találkozásukból nem csak barátság, de szerelem is szövődik. Természetesen. Illetve természetellenesen. 
A kötet amúgy egy gender-sorozat részeként jelent meg, s a sorozat megelőző darabja két meleg férfiról szólt. Az Ígéret földje című mesében egy parasztfiú és egy herceg lesz szerelmes egymásba. 
Az alkotók nagyon fontosnak tartják a meleg szereplők hősként való bemutatását, hogy a fiatalok szemlélete megváltozzon a kérdésben. Chaz Harris, a kiadó egyik vezetője így nyilatkozott a The Huffington Postnak: „A médium, amit fogyasztanak a gyerekek és a fiatal felnőttek formálja, alakítja a magukról alkotott képet. Ha nem látnak magukról szóló történeteket, akkor nem látják magukat a világban, és úgy gondolom, hogy a láthatóság hiánya vezet oda, hogy az LMBTQ emberek másnak gondolják magukat.”
Miközben azért tegyük hozzá: szerencsétlen melegek tényleg mások, mint a normális emberek. Ja, és tegyük hozzá azt is, öt-tízéves gyerekeknek még ötletük sem igen van arról, mi az a homoszexualitás. Mert, hát miért is kellene, hogy legyen…
Az új könyvet jövő nyáron dobják piacra.Megosztás

Egypercesek

Fizess verssel!

Fizess verssel!

Az akcióban részt vevő kávézókban feketét rendelünk, fizethetünk saját, vagy más költeményével

Pulcsiban alszom

Ha csak a felét tudnánk, hogy mi van a gyerek fejében, már nagyon jól ismernénk

A popkirálynő és a balerina

A produkció világszerte inspirációt nyújt majd a közönségnek

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Feliratkozás a hírlevélre

Email