Ady kocsmájából kultúrkávéház

Ady Endre születésének száznegyvenedik évfordulóján Ady Andrássy úti törzshelyének, majd az itt nyílt Eckermann kávéháznak a szellemi örököseként a Budapest és kávéház rajongó irodalmár, Wilhelm Droste ötlete alapján nyílt újra a Három Holló kávéház, amely ezentúl az Erzsébet híd mellett, a Piarista Rend épületében üzemel. 

Kép forrása

A kávéháznak csak némi jóindulattal nevezhető, inkább kocsmaszerű Három Holló eredetileg az Andrássy úton, az Opera mellett várta vendégeit, a századforduló táján, mások mellett Ady Endrét és kompániáját, akiknek ez volt az egyik törzshelye. A századfordulós irodalmi kocsma világát Krúdy Gyula örökítette meg Ady Endre éjszakái című művében. 
A valamikori Három Hollót a történelem nyomtalanul elsöpörte, ám a most nyílt, új kávéház méltó örököse akar lenni Ady törzskocsmájának. A közösségi térben most több hatalmas kiállító-, és előadótér – kávéház, orfeum, színpad – található. 
A megnyitón, ami egyben Ady Endre előtti tisztelgés is volt, a magyar irodalmi élet számos alakja megfordult és fellépett A közönség is alig fért be a helyre. Víg Mihály, zenész-zeneszerző Ady Endre-dalokkal nyitotta az estet, köszöntőt mondott Tolnai Ottó, Lábass Endre és a kávéház szellemi atyja, Wilhelm Droste is. Ady és a híres-hírhedt Három Holló világát írók-költők, Parti Nagy Lajos, Karafiáth Orsolya, Spiró György közreműködésével elevenítették fel.  
Az új kultúrkávéház igényes programokkal, jó kávéval, tartalmas beszélgetéssel, és igazi kávéházi hangulattal vár minden érdeklődőt.