Mivé lesz az ember?

MEGJELENT: 2017. október 9. | SZERZŐ: László T. András

Tizenkét mű, köztük regény, novella, mese, tanulmány és verseskötetek is nyertek az idei Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton. A legszebb kötet különdíjával Merza József Mivé lesz az ember? című esszégyűjteményét ismerték el.

Kép forrása

A Canon Hungária kilencedik alkalommal hirdette meg a Magyar Írószövetséggel közös pályázatát, amelyre 2017-ben több mint harminc pályamunka érkezett. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes művek mindegyikét kétszázötven-kétszázötven példányban nyomtatták ki a vállalat jóvoltából.
A nyertes kötetek között van Ágoston Tamás A repülés kezdetei és Veszelka Attila Nyárutó a Tuileriák kertjében című verseskötete, Hamar Péter Karöltve a kísértettel – Balázs Béla utolsó évei és Kada Erika Tündér-határon túl – Áprily Lajos vallásos költészete című tanulmánykötete, Papp Dénes Csóva és Lőke Miklós Péter A műtőlámpa fényében című novellakötete, Paládi Zsolt A sötét oldal és Rojik Tamás A csillagos égig című regénye, Magyar Tünde Bodzafalva meséi című mesekönyve, Tasnádi István Cyber Cyrano című színdarabgyűjteménye és Weiner Sennyey Tibor elbeszélés-gyűjteménye, Az anakronista.
A zsűri ezúttal is díjazta a nyertes pályaművek borítóit és kivitelét, a legszebb könyvnek járó díjat Merza József matematikus, tanár, szakfordító Mivé lesz az ember? című esszékötete nyerte el, amely a Napkút Kiadó gondozásában jelent meg.Megosztás

Egypercesek

Kínai szobrok és festmények a Széchenyi Könyvtárban

Kínai szobrok és festmények a Széchenyi Könyvtárban

Kína több ezer éves kultúrája, mély filozófián alapuló művészete mindig izgalmas volt a magyarok számára

Magyarok a szófiai könyvfesztiválon

Idén tizennyolc magyar könyv jelent meg bolgár nyelven

Üvegfigurák a Radnótiban

Tennessee Williams az Üvegfigurákkal aratta első nagy színházi sikerét

Fagyos harc az Édenben

El sem hinnénk, valójában nem így alakult a történelem

Zárul Békéscsabán az Arany János-emlékév

A kétszáz éve született költő műveiből, önvallomásaiból, levelezéseiből, verseiből láthatnak és hallhatnak részleteket

Feliratkozás a hírlevélre

Email