Mivé lesz az ember?

MEGJELENT: 2017. október 9. | SZERZŐ: László T. András

Tizenkét mű, köztük regény, novella, mese, tanulmány és verseskötetek is nyertek az idei Digitális Könyvnyomtatási Pályázaton. A legszebb kötet különdíjával Merza József Mivé lesz az ember? című esszégyűjteményét ismerték el.

Kép forrása

A Canon Hungária kilencedik alkalommal hirdette meg a Magyar Írószövetséggel közös pályázatát, amelyre 2017-ben több mint harminc pályamunka érkezett. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes művek mindegyikét kétszázötven-kétszázötven példányban nyomtatták ki a vállalat jóvoltából.
A nyertes kötetek között van Ágoston Tamás A repülés kezdetei és Veszelka Attila Nyárutó a Tuileriák kertjében című verseskötete, Hamar Péter Karöltve a kísértettel – Balázs Béla utolsó évei és Kada Erika Tündér-határon túl – Áprily Lajos vallásos költészete című tanulmánykötete, Papp Dénes Csóva és Lőke Miklós Péter A műtőlámpa fényében című novellakötete, Paládi Zsolt A sötét oldal és Rojik Tamás A csillagos égig című regénye, Magyar Tünde Bodzafalva meséi című mesekönyve, Tasnádi István Cyber Cyrano című színdarabgyűjteménye és Weiner Sennyey Tibor elbeszélés-gyűjteménye, Az anakronista.
A zsűri ezúttal is díjazta a nyertes pályaművek borítóit és kivitelét, a legszebb könyvnek járó díjat Merza József matematikus, tanár, szakfordító Mivé lesz az ember? című esszékötete nyerte el, amely a Napkút Kiadó gondozásában jelent meg.Megosztás

Egypercesek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Amikor a sci-fi mester politika thrillert ír

A nyomozás során gyorsan rájönnek, hogy rendkívül nagy a tét

Picasso- Pápán

Művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak

Feliratkozás a hírlevélre

Email