Sorozatos Angyali üdvözlet

Hamarosan a tévében is látható lesz a sokak által minden idők leghíresebb sci-fijének tartott Angyali üdvözlet. Robert Heinlein klasszikus regényén már javában dolgoznak a filmesek.

Kép forrása

Az egyik legnagyobb, sőt sokak szerint a legmeghatározóbb sci-fi író Robert Heinlein, amit már több írásunkban mi is próbáltunk alátámasztani. Elismertségét számtalan díja mellett pedig mozis és tévés feldolgozások sora is erősített. Ezek között a rajongók hamarosan egy újabbnak is örülhetnek, hiszen sorozat készül az 1961-ben megjelent, magyarul pedig 1993-től olvasható Angyali üdvözlet (Stranger in a Strange Land) című regényéből.
A történet főhőse Valentine Michael Smith, aki az első Mars-felfedezők elárvult gyermeke. Marslakók nevelték fel, ám egy expedíció miatt visszatér a számára ismeretlen Földre. Megérkezésekor a húszas éveiben jár, de mégis úgy veti bele magát az ismeretlen földi világba, mint egy gyerek. Számtalan tanulnivaló vár rá, egyebek közt az is, hogy mi, ki a nő? A marson ugyanis ő sosem látott nőt. Emellett fogalma nincs az emberi kultúráról és vallásokról. Ám nemcsak a földi életnek van hatása rá, hanem ő is igencsak nagy hatást gyakorol az emberekre. Elkezdi terjeszteni a spiritualitásról és a szabad szerelemről vallott nézeteit, és a Marson tanult pszichikus erőhatást gyakorolja. Majd egyre többen csatlakoznak gondolkodásmódjához, és egyfajta messiás jellegű alakká válik, aminek igen nagy jelentőségű következményei lesznek. 
A történet egy óriási szatíra emberi mivoltunkról, viszonyunkról a szerelemhez, a politikához, és mindenekelőtt a tételes vallásokhoz. A könyv mindennek köszönhetően a hatvanas évek ellenkultúra mozgalmának, a szabad szerelemnek és a semmi által nem korlátozott életmódnak a jelképévé vált.
Valentine Michael Smith sztorija a SyFy csatornának köszönhetően pedig hamarosan a tévéképernyőn is látható lesz, mint sorozat. A készítők szerint rendkívül fontos és izgalmas mű Heinlein munkája, és óriási öröm, hogy feldolgozhatják. Bonnie Hammer, a projektben résztvevő egyik cég vezetője hangsúlyozta: a történet időtlen, és napjainkban talán még jobban hat.