A holnap határán újra feltámad Tom Cruise

Sci-fi az adrenalinfüggőknek – ezzel ajánlja John Scalzi pályatársa, a japán Szakurazaka Hirosi A holnap határa című military sci-fijét, melyből Tom Cruise főszereplésével készült film. Nem kerültünk időhurokba, de jön az újabb rész.

Kép forrása

Javában tartanak A holnap határa második részének filmes előkészületei a Warner Bros. studiónál, sőt a rendező, Doug Liman nemrégiben azt is elárulta, hogy a két főszereplő is marad. Vagyis Tom Cruise és Emily Blunt. Az első rész még 2014-ben jelent meg a mozikban, és háromszázhetven millió dollárt kaszált világszerte. Így érthető a folytatás, ám a sztoriról természetesen még semmit nem tudni, csak annyit, hogy ebben is várható egy időhurok-csapda, ami miatt főszereplőnk újra többször meghal.
Az első rész egyébként egy rendkívül szórakoztató és látványos film, aminek jó érzékkel vállalta el főszerepét Tom Cruise. Bár már maga az alaptörténet is egy remek kiindulás. 
Persze az igazán jó film alapja egy remek könyv. A holnap határa mozinak pedig ez adott volt. Az alaptörténetet 2004-ben írta Szakurazaka Hirosi japán író, majd hozzánk a filmes borítós változatban, magyarul 2014-ben, éppen a mozipremier évében jutott el az eredeti címén All You Need is Kill című military sci-fi.
A történetben egy idegen űrhajó érkezik a Földre, majd nyolc részre osztódva az óceánok fenekére zuhan. Mint kiderül: ez a giataioknak nevezett lények inváziója. Az emberiség természetesen egyből felveszi a harcot a megszállókkal és megalakul az Egyesült Antiinváziós Hadsereg. Célja pedig a Föld megvédése.
Főszereplőnk Kirija Keidzsi újoncként kerül a sereg japán egységéhez, de már rögtön az első napján meg is hal. Méghozzá az amerikai különleges egységének harcosának, Rita Vrataskinak a karjai közt. Hirtelen – mintha egy álomból felébredne – azonban ismét a bevetés előtti napon találja magát. Másnap újra csatába indul, de ismét meghal. Aztán újra és újra ez történik vele, ugyanis egy időhurokba került. Minden egyes nap azonban több és több információja akad a csatáról és ennek köszönhetően egyre profibb a harctéren. A százötvenkilencedik bevetésén pedig ismét összefut a legendás Rita Vrataskival, attól kezdve pedig kettőjükön múlik a világ és az emberiség jövője. Természetesen fény derül az időhurok hátterére is…
A történetről sokaknak eszébe jut John Scalzi Vének háborúja-regényei, így nem is nagyon lepődünk meg azon, hogy Scalzi is írt a könyvhöz ajánlót. Mint a Vének háborúja és a Szellemhadtest szerzője kifejtette: „Sci-fi az adrenalinfüggőknek. Gyorsan olvastatja magát, oda vág és megsoroz. Kösd be a biztonsági övet és élvezd!”