Képregénytankönyvből németül

MEGJELENT: 2017. szeptember 11. | SZERZŐ: Rácz

A nyelvek kedvelői tudják, hogy a budapesti Nyelvparádé Magyarország legnagyobb, nyelvtanulással foglalkozó cégeket, intézményeket és lehetőségeket felvonultató kiállítása. Itt mutatkozott be vasárnap Szalay Kristóf és Bedő Éva hiánypótló munkája, a szórakozva tanító német nyelvkönyv és az ahhoz tartozó munkafüzet, a Deutsch mit Comics tankönyvcsalád. 

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft gondozásában megjelent kötetek rendkívül vicces, szellemes, és valóban szórakoztató módon vezetik be a németül tanuló fiatalokat a nyelv rejtelmeibe. A kötet szerzője, Szalay Kristóf a különleges tankönyvről elmondta, több, mint húsz éve tanít németet, s a képregényeket, karikatúrákat az első perctől kezdve használta az órákon. Ez a könyv az eddigi tanítási tapasztalatai „best of”-ja. Mindazt belesűrítette, amit az elmúlt két évtizedben oktatási tapasztalatai alapján jónak talált: vagyis mindazt, ami tanítványai jókedvét és nyelvtudását egyaránt gyarapította. Bedő Éva, a munkafüzet szerzője komolyabb gondolatokat fogalmazott meg a kiadványokról. Töle megtudhatta a szakmai közönség, hogy a tavasszal megjelent kötetpár a Közös Európai Referenciakeretben megállapított hat nyelvi kompetenciaszint közül az A2 szint elérését tűzte ki célul. A hamarosan elkészülő második kötetpár pedig a B2 szintig juttatja majd a tanulókat. A taneszköz-csomag célja, hogy használatával a tantervben lefektetett beszédszándékok, témakörök, nyelvtani jelenségek és a hozzárendelt szókincs alapján a tanulók megszerezzék a négy alapkészség a tanterv és a KER előírt szintje eléréséhez szükséges kompetenciákat. A taneszköz-csomag célcsoportja a középiskolás korosztály. A képregények képezik a tankönyv gerincét, témájukban és a rajzokban az alkotók figyelembe vették a célcsoport érdeklődését. A rajzokat az ország legjobb karikaturistái készítették. A gyakorlókönyv összeállításánál arra is figyeltek a szerzők, hogy az érettségin szereplő feladattípusok se hiányozzanak a kötetekből. 
A tankönyvi akkreditáción átesett, s így a hivatalos tankönyvlistán szereplő új, rendkívül izgalmas tankönyv és munkafüzet minden iskola, minden németül tanuló diák számára elérhető a Könyvtárellátó online felületein és könyvesboltjaiban.
Megosztás

Egypercesek

Krúdy Puzzle borkóstolóval

Krúdy Puzzle borkóstolóval

Az előadás több lesz, mint egy koncert; igazi színházi élményre készülhet a publikum

Kiosztották a Szép Ernő-díjakat

Az elismerést szakmai kuratórium ítéli oda, a díjjal járó anyagi fedezetet az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosítja

A hadsereg coming out-ja

A Hastings által megírt riportok alapján végül leváltották McChrystal tábornokot

Kié lesz a Man Booker-díj?

Érdekesség, hogy a shortlistre felkerült két elsőkönyves is

Pörgés az üres űrben

A kutatóknak egy tragikus jövőképre bukkannak: az emberi faj a kipusztulás felé rohan

Feliratkozás a hírlevélre

Email