Csúcsot döntött a rémkirály

MEGJELENT: 2017. szeptember 12. | SZERZŐ: Thurzó

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmjévé vált a New Line és a Warner Bros stúdiók Az című Stephen King-horroradaptációja, amelyre több mint száztizenhétmillió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozilátogatók – adta hírül a Varity.com.

„Van valami igazi különlegesség a történetben és abban, ahogyan a film készült. A sztárok felsorakoztak benne, és még van lehetőség arra, hogy tovább növeljük a bevételt” – nyilatkozta Jeff Goldstein, a Warner Bros forgalmazási főnöke. 
A szakemberek szerint az eredmény azért is figyelemre méltó, mert a hét végén az Irma hurrikán Florida és Georgia államok egy nagy részét veszélyeztette, és az ottani nézők elmaradása mintegy öt százalékkal csökkenti a bevételt. 
A film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, negyvenhat országban hatvankétmillió dollár bevételt hozott.
Stephen King története egy csapat gyerekről szól, akik összeállnak, hogy legyőzzék a városukat rettegésben tartó démont. A regény két különböző idősíkon – gyerekként és felnőttként – mutatja be a főszereplők életét.
A mozis toplista második helyére az Újra otthon című romantikus filmdráma került, messze elmaradva a horrorfilmtől. A Reese Witherspoon főszereplésével, Hallie Meyer-Shyer rendezésében készült film a becslések szerint kilencmillió dollár bevételt hozhat bemutatója hétvégéjén. A Lionsgate stúdió Sokkal több mint testőr című vígjátéka áll a box-office harmadik helyén ötmillió dollárt sem elérő bevétellel.

Megosztás