Csúcsot döntött a rémkirály

MEGJELENT: 2017. szeptember 12. | SZERZŐ: Thurzó

Minden idők legnagyobb bemutató-hétvégi bevételű horrorfilmjévé vált a New Line és a Warner Bros stúdiók Az című Stephen King-horroradaptációja, amelyre több mint száztizenhétmillió dollár értékben váltottak jegyet az észak-amerikai mozilátogatók – adta hírül a Varity.com.

„Van valami igazi különlegesség a történetben és abban, ahogyan a film készült. A sztárok felsorakoztak benne, és még van lehetőség arra, hogy tovább növeljük a bevételt” – nyilatkozta Jeff Goldstein, a Warner Bros forgalmazási főnöke. 
A szakemberek szerint az eredmény azért is figyelemre méltó, mert a hét végén az Irma hurrikán Florida és Georgia államok egy nagy részét veszélyeztette, és az ottani nézők elmaradása mintegy öt százalékkal csökkenti a bevételt. 
A film a nemzetközi piacokon is jól nyitott, negyvenhat országban hatvankétmillió dollár bevételt hozott.
Stephen King története egy csapat gyerekről szól, akik összeállnak, hogy legyőzzék a városukat rettegésben tartó démont. A regény két különböző idősíkon – gyerekként és felnőttként – mutatja be a főszereplők életét.
A mozis toplista második helyére az Újra otthon című romantikus filmdráma került, messze elmaradva a horrorfilmtől. A Reese Witherspoon főszereplésével, Hallie Meyer-Shyer rendezésében készült film a becslések szerint kilencmillió dollár bevételt hozhat bemutatója hétvégéjén. A Lionsgate stúdió Sokkal több mint testőr című vígjátéka áll a box-office harmadik helyén ötmillió dollárt sem elérő bevétellel.

Megosztás

Egypercesek

Európa furcsa halála

Európa furcsa halála

A tömeges bevándorlás miatt egyre több ember érzi úgy, idegen saját hazájában

Jószolgálati mozgalommal a gyógyulásért

Fontos az orvos és beteg közötti, bizalomra és együttérzésre épülő viszony

Júdás elszabadul az űrben

Ki lehet, aki megpróbálja elszabotálni az emberiség ügyét

Heine és Berlioz levelei

Az ágyhoz kötöttségtől szenvedő Heine a „matrac-sír” („Matratzengruft”) nyelvi leleményt használja

Ismét itt az Irodalom éjszakája

A szerelem a középpontban

Feliratkozás a hírlevélre

Email