Arany a színpadon

MEGJELENT: 2017. szeptember 15. | SZERZŐ: RA

Ingyenes évadnyitó előadással kezdi az őszi szezont a Kello Kódex kulturális Központja. A hajdani Bányász mozi helyén kialakított kulturális tér egy sokoldalú, kicsiknek, nagyoknak egyaránt élményeket kínáló találkozóhely lesz a jövőben. 

A Csepreghy utca sarkán, a József körút 63 alatt található intézmény valamikor a Bányász mozinak adott otthont, de a kilencvenes évektől az Apácai Kiadó székháza és bemutatóterme lett. A Kello a közelmúltban vette át a helyiséget, s némi átalakítás után most az előtérben a szép-és gyermekirodalmi könyvesbolt működik, a színházteremben és egyéb kiselőadókban pedig különféle rendezvények kapnak majd helyet. A szervezők elképzelései között szerepel, hogy kisiskolásoknak rajzfilm-színházat varázsolnak a Magyar népmesék sorozat rendhagyó színpadi produkciójával. Középiskolásoknak, felnőtteknek pedig „ÚjNyugatos” lendületű, de nagyon magyar kulturális élményeket szeretnének nyújtani.
A most meghirdetett kedves kis színházi darab az Arany János Emlékév alkalmából kerül bemutatásra, s címe Arany 2017 – „S mire nincs szó, nincsen képzet: / Az vagy nekem, oh költészet”
Művészeti vezető, rendező: Szabó Zoltán Attila
Előadó, társrendező: Kálloy Molnár Péter
Előadók: Pálfi Kata, Blazsovszky Ákos
Zene: Kálloy Molnár Péter, Schwalm Zoltán
Meghívott vendég: Miske Emő festőművész, művésztanár
Az esemény időpontja :  2017. szeptember 15-én 19 óra
Helyszíne: KÓDEX KULTURÁLIS KÖZPONT (1085. Budapest, József krt. 63.) Megosztás