Nomen est omen

Leonardo DiCaprio kelti életre Leonardo da Vincit egy új játékfilmben, amely Walter Isaacson könyvén alapul – értesült a Deadline.com.

Isaacson – korábban a Time magazin szerkesztője – írta a Steve Jobsról szóló regényt, mely alapján Danny Boyle rendezett filmet Michael Fassbender főszereplésével, de ő jegyzi a Benjamin Franklinről, valamint az Albert Einsteinről szóló bestsellert is. A könyvek kiadójának elmondása szerint Isaacson a festő feljegyzéseiből kiindulva szőtte cselekménnyé a Leonardo da Vinci művészetéről, tudományos munkáiról, olthatatlan kíváncsiságáról és képzelőerejéről szóló információkat.
Most a Paramount nyerte azt a több millió dolláros licitharcot, amelyet a Leonardo da Vinci című könyv megfilmesítési jogaiért folytatott a Universal stúdióval. A film produceri munkáit DiCaprio és Jennifer Davisson Appian Way Productions nevű cége látja el, melynek első filmje A Richard Nixon-merénylet volt 2004-ben, s avaly tizennégy játékfilmet, öt dokumentumfilmet és egy televízióműsort készített eddig.
A filmsztár a családi legenda szerint azért kapta keresztnevét, mert várandós édesanyja éppen egy olasz múzeumban gyönyörködött egy Leonardo-festményben, amikor a leendő színész először megmozdult, ezért tűnhet sorsszerűnek, hogy a reneszánsz képzőművész és tudós névrokont alakíthatja a vásznon több mint negyvenhárom évvel később.