Eb ura… eb!

MEGJELENT: 2017. augusztus 9. | SZERZŐ: Oxi

„Nem tudományos igénnyel összeállított kutyahatározó, hanem remek humorral megírt versbe szedett kutyasoroló.” Így jellemzi a kiadó Király Levente Van egy kutyánk című új kötetét. Azt szokták mondani, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de most azzal toldom meg, hogy a gyerek legjobb barátja a kutya. Ezt bizonyítja ez a kedves kötet, melynek bohókás, karakán illusztrációit Igor Lazin rajzolta.

Mert, hogy ajánlották már a kutyát gyógyításra, magányosság elűzésére, sportolásra ösztönzésnek, rehabilitációra, no, meg sokféle munkában kollégának. De vajon elgondolkodtunk-e azon, hogy a kutyák miként osztályozhatják az embereket? Vajon ők is, félék-fajták szerint rangsorolják kétlábú gazdáikat? A választ a fantáziára bízzuk, de Király Levente most egy olyan kalauzt ad az olvasók kezébe, melynek segítségével pattogós, frappáns, találó, rövid, rímes versikékből tudhatjuk meg, milyen is kutyaélet. Vagyis: a kutyák élete. Melyik kutya, milyen ételt, finomságot, csemegét szeret enni, melyik kutyus, mire allergiás, mérges, mi idegesíti, mitől lesz feldobva, mi az a dolog, amiért a világ végére is elmegy (naná, hogy a gazdi az!), mitől lesz szomorú, vidám, lehangolt vagy felspannolt egy négylábú? Az egyértelműen gyermekeknek szóló kötet bájos hangvétele a családok igazi kedvence lehet, a kötet színvonalas beltartalmára és külcsínére a Szép Magyar Könyv 2016 ítészei is felfigyeltek és oklevéllel minősítették Király Levente munkáját.
Az 1976-os születésű Gérecz Attila-díjas, Móricz Zsigmond-ösztöndíjas és NKA alkotói ösztöndíjas szerző nemcsak verseket ír gyermekeknek, de prózaírói munkássága mellett újságszerkesztői munkája is jegyzett. Szerkesztőként dolgozott a Sárkányfű című irodalmi folyóiratnál, a Magvető Kiadónál és a Corvina Kiadónál is. Megosztás

Egypercesek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Amikor a sci-fi mester politika thrillert ír

A nyomozás során gyorsan rájönnek, hogy rendkívül nagy a tét

Picasso- Pápán

Művei absztraktok, néha kubisták, néha líraiak

Feliratkozás a hírlevélre

Email