Felderítés a Frontvonalak után

Felderítők címmel folytatódik Marko Kloos nagysikerű katonai űrregénye. A Frontvonalak második részében egy újabb űrkalandban most már a tét a túlélés.

Senki nem akarta kiadni, mindenki meg is bánta, mert végül az utóbbi évek egyik legsikeresebb katonai sci-fije lett, miután az írója saját maga megjelentette. Tavaly szeptembertől már nálunk is kapható Marko Kloos Frontvonalak című könyve, mely után egy újabb űrkalandos könyvvel érkezik a katonai múlttal rendelkező, német-amerikai sci-fi szerző. 
A kiadó szerint a nagy sikerű Frontvonalak után tovább emeli a téteket új kötetében. A Felderítők megtartotta az első rész minden erősségét, de még több katonai leírással, lélegzetelállító bevetéssel és szívszorító drámával találkozhatunk a regényben, mely a katonai sci-fik legjobbjai között tarthatunk hamarosan számon.
A Frontvonalak történetében 2108-ban járunk, amikor már az emberek a lepusztult Föld mamutvárosainak gettóiban élnek. Igaz az űrt már felfedezte az emberiség és a távoli bolygók benépesítése is zajlik. Oda azonban csak a gazdagok juthatnak el. Az első rész főhőse Andrew Grayson katonaként próbál meg kitörni a nyomorból. Különleges kalandja után pedig a Felderítők történetének is ő a főhőse.
Évekig kétfrontos hadat viselt az Észak-Amerikai Nemzetközösség élén. Azóta viszont nem sok minden változott, sőt a polgárháborúktól véres Földön az élet egyre kilátástalanabb, ráadásul közben a nyurgáknak csúfolt, elpusztíthatatlannak tűnő idegen fajjal vívott csillagközi háború miatt bolygók sora vált lakhatatlanná.
Graysont – miután túlél egy borzasztó veszteségekkel járó bevetést – egy távoli kolóniára tartó űrhajóra vezénylik. A kissé nyughatatlan legénységnek pedig minden talpraesettségére szüksége lesz, ahhoz, hogy megvívja az emberiség eddigi legfontosabb csatáját. A tét persze a túlélés…