Zarándokkönyv Lutherhez

Természetesen a magyar evangélikusok (más néven lutheránusok) is csatlakoztak reformáció 500. évfordulójának nagyjelentőségű évfordulójához. Könyvek egész sorát adták ki 1517. október 31-éről szólva. Ezúttal egy különleges térképpel kombinált pályarajz kötetet ajánlunk: a Luther nyomában című kiadvány a reformátor munkásságát mutatja be egy egészen újszerű kivitelezésben.

A reformáció 500. évfordulójára világszerte, de főként természetesen Európában, illetve Németországban számos program, kiadvány, rendezvény, művészeti alkotás, tudományos, teológiai és projekt látott napvilágot. A magyar Luther Kiadó több tucat új kötettel örvendeztette meg a protestáns és más felekezetű híveket, világi érdeklődőket abban az emlékévben, mely 2016. október 31-ével indult a svédországi Lundban, és idén október 31-én ér véget Luther Márton reformátorsága kezdőhelyszínének számító Wittenbergben. 
A magyar evangélikus, azaz lutheránus könyvkiadás egyik legkülönlegesebb darabja kétségtelenül a Luther nyomában című két darabból álló kombinatív kiadvány. Ez egyrészt tartalmaz egy speciális, részletes kidolgozású térképet, mely a lutheri életút minden állomását, így a szász-anhalt-i, szászországi és türingiai helyszíneket mutatja, a különböző városok, települések részletes jelölésével, leírásával, számos fontos és érdekes információval. A kiadvány második felében természetesen a reformáció fő emberi alakjának, Luther Mártonnak életéről olvashatunk átfogó biográfiát. A könyvben több száz színes fotó teszi könnyebben fogyaszthatóvá az egyszerre történelmi, illetve egyháztörténeti jelentőségű leírást. Tudomány, teológia, turisztika ötvöződik egybe e különleges formátumban, mely két különálló könyvet jelent, mely könyvpárt egy masszív de pofás kivitelezésű plexi tartóba helyeztek el a szerkesztők. Valahogy úgy, ahogy a klasszikus térképtáskáknál szokás.