Irodalomtanárok a Kárpát-medencéből

A Rákóczi Szövetség 2017. július 24. és július 28. között ötödik alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei magyar nyelv és irodalomszakos tanárok táborát. A Királyszálláson ma kezdődött és július 28-ig tartó találkozó a szakmai programok mellett kulturális- és szórakoztató programokra is lehetőséget biztosít.

A kezdeményezés egyfelől szakmai továbbképzést biztosít a Kárpát-medencében magyar nyelvet és irodalmat oktató tanároknak, lehetőséget kínál arra, hogy a résztvevők megismerhessék mind a magyarországi, mind a szomszédos országok magyar nyelv- és irodalom oktatását, s természetesen hozzájárul ahhoz, hogy a táborlakók között szoros emberi és szakmai kapcsolatok alakulhassanak ki.
A rendezvény előadói között szerepel többek között: Dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke; Takaró Mihály, irodalomtörténész, Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár; Méry Gábor, könyvkiadó; Szabó Pál Csaba, a Trianon Múzeum Alapítvány elnöke; Szalóczy Pál előadóművész; Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke; Kipke Tamás, újságíró; Szilágyi Éva, irodalmár; Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke Kun Ferencz, irodalmár; Lajkó Sára, irodalmár; Erdélyi Rudolf, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.
A Kárpát-medencei magyar nyelv és irodalomszakos tanárok táborába ez alkalommal nyolcvan pedagógus érkezett, de a Rákóczi Szövetség nyári programjaiba évről évre több, mint ezerötszáz Kárpát-medencei diák és tanár kapcsolódhat be.