Nyár a budapesti könyvtárakban

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár blogja, a Kávészünet összegyűjtötte, hogy hogyan alakul a nagyobb budapesti könyvtárak nyári zárvatartása. A nagy fővárosi gyűjtemények – mint azt nyilván minden lelkes könyvtárlátogató tudja – minden nyáron több hétre is bezárnak, illetve a munkatársak szabadságolásai miatt csökkentett nyitvatartással fogadják a látogatókat. A táblázatban színessel jelölték az időszakot, amikor az intézmény nem látogatható. 

Július 17-től augusztus 20-ig tart zárva az Országos Széchényi Könyvtár.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára július 3. és 30. között zár be, míg július 31. és augusztus 27. között rövidített nyitvatartási idővel üzemel. Ez idő alatt a nagyobb belvárosi tagkönyvtárak fogadják a látogatókat.
Az MTA Könyvtár és Információs Központ idén július 10-től augusztus 13-ig tart nyári szünetet, bár a kikölcsönözött dokumentumokat hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra, pénteken 9 és 12 óra között vissza lehet vinni ez idő alatt is.
Az Országgyűlési Könyvtár július 31-től szeptember 2-ig zárja be kapuit, de már júliusban sem nyitnak ki szombatonként. Érdemes figyelemmel követni a könyvtár honlapját és Facebook oldalát, mivel zárvatartásuk akár még hosszabbodhat is.
A BME-OMIKK (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár) július 22. és augusztus 20. között zár be, bár ez idő alatt keddenként 9 és 18 óra között ügyeletet tartanak, míg június 19. – július 21. és augusztus 21. – szeptember 01. között részleges a nyitvatartásuk.
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár július 29. és szeptember 3. között nem fogad látogatókat, míg a KSH Könyvtár augusztus 14-e és szeptember 1-je között tart zárva. A KSH Könyvtár július 31. és augusztus 11. között hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra között, péntekenként pedig 8 és 16 óra között várja az olvasókat.
Végül az Országos Idegennyelvű Könyvtár július 29-e és szeptember 3-a között zárja be kapuit, míg július 3-tól július 28-ig rövidített nyitvatartással üzemel (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10-17 óra között, szerdánként 12-20 óra között).

forrás: http://blog.oik.hu/?p=22909