Szektává változó kicsi mennyország

Megjelent az egyik legifjabb horrormester, Nick Cutter legújabb kötete magyarul is. Az eredetileg Little Heaven címmel futó történet hozzánk A szekta címmel érkezett. Hátborzongató könyv furcsa és gonosz erőkkel.

Újabb brutális borzongatós történettel jelentkezett Nick Cutter. A kanadai szerzőnek magyarul is megérkezett a Little Heaven című kötete, amely akárcsak A falka és a Mélység, a frászt hozza majd ránk – ajánlottuk korábban a James Herbert-díjas szerző legfrissebb kötetét. Akkor még különösebb részleteket nem is tudtunk a könyvről, csupán annyit, hogy az eredetileg Craig Davidsonként születő író eddigi leghosszabb és leginkább felkavaró regénye. A történet eredetileg Little Heaven (szó szerint kis mennyország) címen jelent meg a tengerentúlon, hozzánk azonban már A szekta címmel érkezett. 
A rémtörténet egy új-mexikói szektáról szól, melynek tagjait egy sötét erő tartja halálos rettegésben. Mindezek helyszíne Little Heaven. A sztori szerint egy fiatal nő látszólag igen egyszerű feladattal bíz meg három zsoldost: meg kell találniuk az unokaöccsét, akit az apja vélhetően az akarata ellenére vitt magával Little Heavenbe, az új-mexikói hegyek között megbúvó, világtól elzárt közösségbe.
Természetesen, ahogy lenni szokott az ilyen isten háta mögötti eldugott – horrorban szereplő – helyeken, hamar baljós dolgok történnek. Alighogy megérkezik a kisvárosba a három zsoldos, már furcsa dolgokra lesznek figyelmesek. Igazán különös az, hogy fura mozgolódást tapasztalnak az erdőben és a fák tetején. Mindezt betetőzi, hogy a Fekete Szikla néven ismert, komor monolit sötét árnyékot vet a helyre, így a közösségen hamar eluralkodik a rettegés és a bizalmatlanság.
A sodró események közben egymást érik, a félelem közepén pedig valaki vagy valami egymás után elvágja a menekülési útvonalakat. Little Heaven mennyországból így hamar pokollá változik, és az életben maradtak kénytelenek felvenni a harcot azzal az ismeretlen, gonosz erővel, amely mindenkit el akar pusztítani…