A fizika mindenkié

Harmadjára rendezi meg április 22-én, szombaton a „A fizika mindenkié” napot az Eötvös Loránd Fizikai Társulat. A nagyszabású országos rendezvény célja, hogy megmutassa a természettudományok szépségét gazdagságát és persze nélkülözhetetlenségét.

„Célunk idén sem változik: meg akarjuk mutatni a természettudományok sokszínűségét, a fizika-, kémia-, matematikai tudományok alkalmazhatóságát, mindennapi eszközeink fizikai-műszaki alapkoncepcióját, hogy megértsük fejlődő világunk alapjait, folyamatait” – közölte a sajtóval szervezők nevében Härtlein Károly.
A három éves rendezvénysorozat idén minden korábbinál gazdagabb eseménytömeggel, országszerte több mind ötven programmal várja a fizika, illetve a természettudományok iránt érdeklődőket!
A budapesti helyszíneken kívül több vidéki nagy- és kisvárosban lesznek érdekes bemutatók, előadások, kísérletek. A részletes programról a afizikamindenkie.kfki.hu hivatalos honlapon érdemes tájékozódni.
A rendezvény során valószínűleg mindenki meggyőződhet arról, hogy a szervezőknek igaza van: a fizika tudománya sokszínű, érdekes, kézzelfogható és nélkülözhetetlen tudomány.