Rabul ejt a Fagyott égbolt

MEGJELENT: 2017. április 28. | SZERZŐ: Varga P.

Megjelent magyarul is a Philip K. Dick-díjra is jelölt amerikai szerző, Jeff Carlson hihetetlenül izgalmas és pontos adatokra épülő sci-fi thrillere. A Fagyott égbolt egy elsőrangú kaland naprendszerünk egyik leglenyűgözőbb vidékéről.

Eddig hét regénye és több novellája jelent meg az 1969-ben született amerikai írónak, Jeff G. Carlsonnak. Hamar elismert szerző lett a sci-fik és a krimik terén, amit bizonyít, hogy John W. Campbell és Philip K. Dick díjra is jelölték. Könyvei előtt és mellett még számtalanszor publikált a Strange Horizons és az Asimov' Science Fiction magazinokban is. Eddigi legismertebb kötetei azonban a Plague és a Frozen Sky sorozatok. Most azonban már magyarul is elérhető Jeff Carlson szintén nagy sikert aratott a Fagyott égbolt című kötete.
A Hugo-díjas író, Allen Steele szerint ez egy elsőrangú kaland naprendszerünk egyik leglenyűgözőbb vidékéről. Sőt Carlson eddigi legjobb könyvének nevezte, melyben kiválóan mesél. 
„Engem rabul ejtett” – ezt már Larry Niven, a Hugo- és Nebula-díjas író mondta a regényről, amit a Publishers Weekly lap egyszerűen csak lélegzetelállítónak nevezett. Ilyen felvezetés után a magyar sci-fi-rajongók biztosan sokat várnak a kötettől, amiben nem is fognak csalódni. A könyv hihetetlenül izgalmas, pontos adatokra épül és olyan filmszerű élményt ad, mintha olvasás közben mi magunk is ott keresnénk a rejtélyek megoldását az űrhajósokkal. 
A történet szerint a Jupiter jeges holdján, az Europán valami él. Az odaküldött robotszondák a fagyos felszín alatt pedig egy ősi alagútrendszerre bukkannak, melynek falait ismeretlen írás hieroglifái borítják. A felfedezés után természetesen egy expedíció indul a részletek felderítésére. Egy rendkívül tehetséges mérnöknő, Alexis Vonderach vezeti a kutatócsoportot, melynek feladata, hogy megállapítsa, megérett-e a helyzet a kapcsolatfelvételre. Amikor azonban a tudósok leereszkednek a jégvilág sötétségébe, olyasvalamivel találják szembe magukat, amire egyáltalán nem számítottak. Hamar kiderül, hogy talán jobb lett volna, ha a kapcsolatfelvétel helyett a lehető legmesszebbre elkerülték volna a fagyott holdat…
Megosztás

Egypercesek

Borzongató mesemonszun Indiából

Borzongató mesemonszun Indiából

A szerző ezúttal a szubkontinens lakóinak különleges élettörténeteire koncentrál

Március 21-én a szerelem lesz a téma

Huszonegy mű más-más szemszögből mutatja be a szerelem témáját, egy-egy extrém helyszínen

Oliver és Vlagyimir beszélgetnek

A nagypolitika egy olyan mélyvíz, melybe nem úszógumival, hanem tengeralattjáróval kell bemártózni

Egy könyvtáros csak könyvet lophat

Egy könyvtári dolgozó két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott, majd eladta azokat

Magyarnak lenni büszkeség

Hangoskönyv a magyar történelemről

Feliratkozás a hírlevélre

Email