Mesevásár Bolognában

Tizenhárom magyar kiadó képviselteti magát a Külgazdasági és Külügyminisztérium – Balassi Intézet standján a Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásáron.

A Publishing Hungary program, amely most először felel a magyar képviseletért a vásáron, egy eddigieknél nagyobb, százhuszonnyolc négyzetméteres, izgalmas megjelenésű standon biztosít kiállítási lehetőséget a Berger, a Betűtészta, a Cerkabella, a Ceruza, a Csimota, a Kolibri, a Könyvmolyképző, a Manó Könyvek, a Móra, a Naphegy, a Pagony - Tilos az Á, a Scolar és a Vivandra kiadók számára a legjobbnak ítélt könyveik bemutatására.
A világ legjelentősebb nemzetközi gyermekirodalmi szakvásárán felállított standon ugyancsak helyet kap majd a nagy sikerű mesetableteket forgalmazó BOOKR Kids és Bartos Erika, a népszerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője is bemutatkozik könyveivel.
A vásár négy napja alatt hat kiváló fiatal magyar illusztrátor – Horváth Ildikó, Varga Réka, Kőszeghy Csilla, Takács Mari, Herbszt László és Nagy Norbert – folyamatos animációval tartja mozgásban a stand megjelenését – olvasható a szervezők közleményében.
A részvétel előkészítése a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE), a Magyar Gyerekkönyv Fórum, valamint a magyar kiadók és illusztrátorok bevonásával történt, a lebonyolítást a Római Magyar Akadémia munkatársai segítik.
A vásárt követő hétvégén Horváth Ildikó és Varga Réka illusztrátorok olasz gyermekek számára tartanak workshopokat a római Mesemúzeumban. A szervezők szerint ez azért is fontos, mert a mai fiataloknál az olvasási problémák mellett a vizuális alkotások befogadása terén is súlyos problémák vannak; a rájuk ömlő képi világban a korábbi nemzedékeknél nehezebben tudnak különbséget tenni az értéket képviselő alkotások és a silány, egy pillanat alatt semmibe tűnő látványok között.