Fantasy mágus mágikus könyve

Gonosz erők, sárkányok, váratlan szövetségesek, titkos mágusok, bosszú, menekülés – egyebek közt mindezek teszik izgalmassá a fantasy-mágus Cinda Williams Chima első magyarul megjelenő, Lángvető című kötetét.

Igazi fantasy-mágusként tartják számon a tengerentúlon Cinda Williams Chima-t, akinek híre nemigen jutott el még hozzánk. Eddig! Hamarosan ugyanis érkezik legújabb sorozatának nyitó darabja: a Lángvető című kötettel debütál a magyar könyvpiacon – írtuk nemrég. Azóta azonban több részlet is kiderült a könyvről, így egyebek közt azt, hogy két hét múlva már a magyar könyvesboltok polcain is elérhető.
A könyvben a gonosz erők és bizonytalan próbálkozások ütköznek meg, sárkányok sziluettje hasítja az égboltot, barátok és váratlan szövetségesek fognak össze, titokzatos mágusok járják a vidéket, és még egy császárnő is készülődik valahol a távolban, minden tengereken túl.
A történet egyik főhőse Hán sarja Adrián, akit röviden csak Ád-nak hívnak. Ő Zordonföld uralkodóházának sarja, a Szürke Farkas vérvonalának őrzője. Gyógyításra képezték, de emellett nagy varázserővel is rendelkezik. Mindezekkel együtt pedig bosszúra szomjas. Sokáig ugyanis bujkálnia kellett, mert egy gyilkosságsorozat veszélybe sodorta az egész birodalmat, most viszont nem sok választja el attól, hogy végezzen az öldöklések felelősével, aki nem más, mint Elán kegyetlen királya.
Közben azonban Ád-nak gyötrő kérdéssel kell szembenéznie: képes-e az erejét a gyógyítás mellett pusztításra is használni? Minderre azonban nem egyedül keresi a választ, mivel összetalálkozik Lángszín Szonjával, aki egy delphi kocsmáros lánya. Tarkóján különös mágusjellel, amiért egyesek képesek tűvé tenni érte a Hét Királyságot, sőt talán az egész világot. Egy hajtóvadászat is indult ellene, ám Szonja szerint ennek nem elsősorban a születésekor kapott átkához van igazán köze, hanem a szabotőr tevékenységéhez. Szonja „átka” egyébként, hogy lelkében sárkányokkal társalog. Menekülés közben azonban összefut Ád-dal.
Kettejük útja a hatalmas birodalom különböző szegleteiből indul, de miután Elánban összetalálkoznak, minden megváltozik. Nemcsak egymást menthetik meg, de talán még a reményt is felébreszthetik a kietlen vidéken…