Írj népmesét!

Meseíró pályázatot hirdet gyerekeknek az Emese Kis Csillaga Alapítvány két kategóriában. A felhívás érdekessége, hogy a meséket bizonyos megkötésekkel, adott témákhoz kapcsolódva, sőt egyes, megadott mondatok felhasználásával kell megírni.

A verseny feltételei szerint a résztvevők a meséket hagyományos, népmese stílusú megfogalmazásban kell, hogy megírják, s az egyes kategóriában megadott szavak és kifejezések közül valamennyinek szerepelnie kell a történetben.
A hat és tíz év közötti pályázók esetében az elvárt terjedelem egy-két oldal (word formátum, 12-es betűméret. A mesehős legyen: öregapó, öreganyó. (vagy mindkettő, vagy közülük bármelyik), szerepeljen a mesében a kerekes kút, egy krajcár, egy tó, egy varázsköpeny, egy nyúl, és egy gonosz varázsló. Továbbá szerepeljenek a mesében a következő mondatok: „Hírét, hamvát sem találta.” „Nem tudta szegény feje, hova menjen, merre facsarodjék.”
A tizenegy és tizenöt év közötti jelentkezők számára a mese terjedelme akár négy oldal is lehet (ugyancsak word formátum, 12-es betűméret). A mesehős legyen valamilyen pásztor, juhász, kanász, gulyás, csikós. Szerepeljen a mesében: a sűrű, sötét erdő, a hétfejű sárkány, egy varázsgyűrű, egy husáng, egy róka, egy híd, egy ládikó. Továbbá szerepeljenek a mesében a következő mondatok: „Kékült-zöldült, reszketett, mint a nyárfalevél.” „Úgy hanyatég vágódott csodálkozásában, hogy három itatós cseber vizet mind ráöntöttek, mégsem tudott feleszénkedni.”
Beküldési határidő 2016. szeptember 30.
A meséket a loxiasz@gmail.com címre küldjék a pályázók, illetve postán, akár kézírással is (a terjedelem ennek megfelelően módosulhat) az Emese Kis Csillaga Alapítvány címére (1143 Budapest Hungária krt. 134. 3. em. 1.).
A nyertesek Világgá megyek 1 -2, népmesés társasjátékokat, Mesevarázs mesekönyveket, Népmesés kártyajátékot kapnak.