Keresztény holokauszt

Közel négyszázmillió keresztényt érintő üldöztetésről számol be Győrfi Károly, a Keresztényüldözés a 21. század elején című kötetében. Az írás az Open Doors és a Kirche in Not nevű szervezetek által összegyűjtött adatokra alapozva készült. A téma aktualitását mutatja, hogy a vizsgálatok szerint 2014. év volt a legkritikusabb. Győrfi így fogalmaz: keresztény holokausztról beszélhetünk immár.

Győrfi Károly könyvcíme kapcsán valaki megkérdezheti, hogy valójában mit is értünk keresztényüldözésen, amire az a szomorú válasz, hogy nem az általánosan használt diszkriminációt értjük, hanem annál sokkal súlyosabb, ha nem a legsúlyosabb változatokat: jogfosztás, ellehetetlenítés, üldöztetés, kínzatás és megöletés. A kötetben olvasható elemzés szerint a „legnagyobb veszélynek Szíriában, Irakban és Nigériában vannak kitéve a keresztények, de erősen üldözik őket többek között Észak-Koreában, Szomáliában, Afganisztánban, Szudánban, Iránban, Pakisztánban és Eritreában is.”
Ebből a listából is kitűnik, hogy a kommunista Észak-Korea és a Boko Haram terrorszervezet által naponta vegzált Nigéria kivételével iszlám országokról beszélünk. A kötet szerzője nyomatékosan felhívja írásában a figyelmet arra, hogy a keresztényeket sújtó elűzetés és legyilkolás a fent említett országokban a muszlim program része, de kiemeli, hogy nemcsak a muszlim, hanem például a hindu hitet gyakorló többségű országokban, azaz Indiában is érik agresszív támadások Krisztus követőit.
A kötet legmegdöbbentőbb részei mégsem ezek, hanem azok a túlkapások, üldöztetések, jogtiprások, melyeket lényegében keresztény országokban – az Egyesült Államokban vagy a nyugat-európai országokban – tapasztalhattunk az elmúlt években.
Győrfi Károly különös figyelmet fordított arra, hogy a kereszténységet az iszlámmal és más vallásokkal együtt mutassa be. A szerző a nagy világvallások legfontosabb hittételeit illesztette egy csokorba, bemutatva, hogy azok zömében a szeretetre és a békességre alapozva hívják az embert a Teremtővel való folyamatos kapcsolatra és az emberek, valamint a teremtett világgal való közös együttélésre.
Elgondolkodtató a könyvvel kapcsolatban, hogy annak brutálisan véres tartalma miatt azt szigorúan csak tizennyolc éven felülieknek ajánlják.