A világvége nyomozója

Nem kérdés, fél év múlva elpusztul a Föld. Akad azonban valaki, akit ez mit sem érdekel, és folytatja tovább munkáját. Hank Palace nyomozó inkább egy rejtélyes öngyilkosság után nyomoz Ben H. Winters krimijében.

Megállíthatatlanul közeleg a 2011GV1 jelű aszteroida a Föld felé. Hiába van filmes gyakorlatunk (Armageddon, Deep Impact) az ilyen típusú világvége kivédésében, most biztosnak tűnik a vég. Mindösszesen fél éve van a bolygónak és a majd hétmilliárd embernek, hogy éljen még egy keveset. Nincs ugyanis esély a megmenekülésre, hat hónap múlva pedig kérlelhetetlenül becsapódik az üstökös és a Föld elpusztul.
A visszaszámlálás során lenyűgöző képet kapunk az apokalipszisbe rohanó Egyesült Államokról, melynek gazdasága összeroppant, terményei a földeken rohadnak. Zsúfolásig megtelnek a templomok, zsinagógák, az emberek pedig világszerte félbehagyják munkájukat. Kivéve Hank Palace nyomozó, aki ugyanis továbbfolytatja ügyeinek kivizsgálását, mintha nem közelegne a vég.
A detektív ugyanis a végére akar járni egy látszólagos öngyilkosságnak, abban a városban, ahol hetente tucatjával történik ilyesmi – csakhogy ez az egy valamiért gyanús neki. Hank Palace az egyetlen, aki mindenáron tudni akarja az igazat, ám nyomozása során sokkal keményebb kérdésekkel is szembesülnie kell annál, mint hogy „ki a bűnös”: Milyen alapokon áll civilizációnk? Mit ér egy élet? Mit tenne bármelyikünk, mit tennénk igazából, ha tudnánk, hogy napjaink meg vannak számlálva?
A Gyilkosság világvége előtt alapvetően egy krimi, sci-fis elemekkel. A 2012-ben megjelent kötet miatt hamar rendkívül népszerű lett Ben H. Winters. Sőt, az olvasók mellett a szakma is elismerte, megkapta ugyanis a műfaj legrangosabb elismerést, az Edgar Allan Poe-díjat, az Amazon pedig beválogatta az év legjobb száz könyve közé. Nem is csoda, hogy a történet hamar trilógiává nőtte ki magát.
Ben H. Winters Maryland külvárosában nőtt fel, és a Washington Egyetemet végezte el St. Louis-ban. Az írás előtt tanítással, újságírással és színdarabok írásával foglalkozott. 2009-ben jelent meg az első regénye, melyet azóta számos további követett.