Bankot rabolt a krimi-író

Woody Allen filmbe illő, röhejes bankrablást hajtott végre egy krimi-író Németországban. Az egyébként nem sikertelen szerző a létező összes hibát elkövette a támadás során, igaz az egyik könyvében előre megírt forgatókönyvnek megfelelően, kitalált hőséhez hasonlóan, őt is elkapták a rendőrök. Persze sokkal hamarabb, mint képzelt regényalakját…

Frank W. szorongató pénzügyi gondjaira akart megoldást találni, amikor január 26-án, nem sokkal a zárás előtt maszkban és egy riasztópisztollyal berontott a lipcsei Lützschena-Stahmeln kerületében álló Sparkasse bank fiókjába. Az ügyfeleket a földre parancsolta. A fegyvert a bank alkalmazottaira fogta és a készpénzt követelte tőlük. Mivel kevesellte, amit kapott, elkezdte követelte a széfek tartalmát is. Ezt azonban az időzár miatt nem tudták teljesíteni, így a rabló a tervezettnél huszonöt perccel később távozott a helyszínről negyvenezer eurónyi (tizenkét és fél millió forint) készpénzzel.
Arról azonban nem tudott a sajátélmény-tréninget kezdeményező botcsinálta bankrabló, hogy járókelő ugyanis látta, amikor a fegyverrel belépett a bankba, és azonnal értesítette a rendőrséget. Közben működésbe lépett a bank biztonsági rendszere is, s így az egész rablást élő adásban végignézték a biztonságiak
Alig lépett ki zsákmányával a szerző a bankból, a rendőrség máris lefülelte. Az író nem állt ellen a letartóztatáskor.
A történet legviccesebb része, hogy Frank W. a bankrablásnak olyan módját választotta, amit korábban már részletesen meg is írt. A könyvében a rabló biciklivel menekül a bűntény helyszínéről, majd átöltözik egy tölgyfa mögé elrejtett álruhába. A rendőrség azonban átkutatja a környéket és megtalálja a biciklit és a levetett ruhákat is és mindkettőn azonosítják a férfi DNS-ét. A regénybeli bankrablónak persze legalább volt némi esélye. A szerzőnek semmi.
Frank W. szerdán jelent meg a bíróság előtt. Védője, Stephan Bonell szerint fel fogják menteni. Az ítélethozatal augusztus 10. és 15. között várható.