Újra varázsol J.K. Rowling

Egyre sikeresebb J.K. Rowling a Varázslat Észak-Amerikában című elbeszélés-sorozata, ráadásul a minap meg is érkezett hozzá a legújabb történet. Ezúttal egy massathusettsi varázslóiskola és egy árva ír kislány kerül a középpontba.

J.K. Rowlingot elvarázsolta a mágia, az angol írónő pedig folyton elvarázsolja rajongóit. Úgy tűnik még a Robert Galbraith álnéven írt krimisorozata sikere ellenére sem szakad el a varázslástól és a varázslóiskoláktól. J.K. Rowling ugyanis egy újabb mesét tett közzé Pottermore honlapján kedden. Ezúttal azonban nem egy speciális, rövid Harry Potter novellát, hanem egy massachusettsi hegyek között alapított varázslóiskoláról ír.
Már korábban belekezdett legújabb elbeszélés-gyűjteménybe, melynek legújabb darabja most jelent meg. A Magic in North America (Varázslat Észak-Amerikában) című sorozat az eddig nem ismert varázslóiskolákat mutatja be. A legújabb részben, az Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry című elbeszélésben a massathusettsi Greyloch-hegyen megalapított varázslóiskoláról mesél. A történet főhőse pedig egy elárvult ír lány, aki Massachusettsbe hajózik a Mayfloweren.
A történet a Legendás állatok és megfigyelésük című Rowling-regény nyomán forgatott filmhez kapcsolódik. A produkciót november 18-tól játsszák majd a mozik.
J. K. Rowling számos új munkán dolgozott az utóbbi időben, legutóbb részt vett a Harry Potter and the Cursed Child című nagy sikerű londoni színházi produkció létrehozásában és több bűnügyi regénye is megjelent Robert Galbraith álnéven.