Színezz Pandalával az állatkertben!

Több mint negyven részletgazdag színező, hatvan állati jó érdekesség a százötven éves Budapesti Állatkertről és lakóiról, valamint tíz remek kézműves ötlet – mindezt egyben nyújtja Parádi Orsolya hamarosan megjelenő Pandala az állatkertben című kötete.

Parádi Orsolya neve sokaknak ismerős, akár a sikerlistás Pandala-szigetek című kötet miatt, akár azért mert rendszeresen tart itthon és külföldön felnőtteknek szóló workshopokat, illetve gyerekfoglalkozásokat. Ezekre pedig mindig visz magával színezőt is. Az találkozókon szerzett tapasztalatai alapján született meg a felnőtteknek szóló színező, a Pandala-szigetek.
Mesés állatkerti kalauzzal jelenik meg a „folytatás”, a Pandala az állatkertben című kötet. A kiadványból természetesen ezúttal sem hiányozhatnak a színezők, melyek mellett még különböző foglalkoztatók is megtalálhatók.
Mindehhez természetesen történet is társul: Pötty, a pandalakölyök egy reggel eltűnik a Pandala-szigetekről. Trópusi mentőcsapat indul utána, és a nyomok egészen a Budapesti Állatkertig vezetik őket. Itt találkoznak Ashával, a kiselefánttal, aki segít nekik, hogy mielőbb megtalálják az elveszett pandalakölyköt. Miközben Pötty nyomát követik, kaland kalandot követ, így sorra megismerkednek a Budapesti Állatkert legendás lakóival.
A kötet kapcsán Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője kifejtette, hogy bár már az állatkert több lakója is szerepelt könyvben, most először fordul azonban elő, hogy egy gyerekeknek szóló mesekönyv kifejezetten a Fővárosi Állatkertről szól.
„Nemcsak szórakoztat, foglalkoztat, de a maga kedves módján számtalan érdekes dolgot is megtanít a nálunk élő állatokról. Külön öröm, hogy ez a különleges könyv állatkertünk százötvenedik születésnapjára készült el. Ennél szebb ajándékról nem is álmodhattunk volna” – tette hozzá a szóvivő.